Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi brīdina par laika apstākļiem otrdien un trešdien.

14.12.2021. dienā Latvijas centrālajos un austrumu rajonos gaidāms sasalstošs lietus – atkala, kas uz ceļiem, vadiem, koku zariem, kā arī citām virsmām veidos stipru apledojumu. Sasalstošs lietus vietām turpināsies arī naktī uz 15.12.2021.

ESI INFORMĒTS par apledojuma veidošanos uz ceļiem un ietvēm. Atsevišķos rajonos var tikt traucētas āra aktivitātes. Esi uzmanīgs gan ejot, gan arī braucot ar divriteni vai automašīnu.

Daugavā pie Pļaviņām un Zeļķiem ledus sega. Daugavā lejpus Jēkabpils ir ledus sablīvējums, zem ledus vižņi. Gaisa temperatūrai paaugstinoties, Daugavā pie Jēkabpils šodien sāka iet ledus, kas izraisīja krasas ūdens līmeņa svārstības. Tuvākajās dienās turpināsies atkusnis, gaidāmi nokrišņi, palielināsies Daugavas notece un posmā Jēkabpils – Zeļķi turpināsies ledus kustība. Zem ledus turpinās blīvēties vižņi. Gaidāms, ka tuvākajās dienās ūdens līmenis šajā upes posmā turpinās paaugstināties un applūdīs zemākās vietas. 14.12. plkst. 14.00 novērojumu stacijā Jēkabpils ūdens līmenis bija 80.63 m LAS (594 cm virs stacijas “0” atzīmes), bet pie Zeļķiem 74.40 m LAS (504 cm virs stacijas “0” atzīmes).

ESI INFORMĒTS par potenciāli plūdiem visvairāk pakļautajām teritorijām. Pārvietojoties plūdu apdraudētajās teritorijās, ir jābūt piesardzīgam. Atrasties uz ledus ir ļoti bīstami, ūdens līmenis var strauji mainīties un sākties ledus iešana. Ieteikumi rīcībai plūdu apdraudējuma gadījumā https://www.vugd.gov.lv/lv/pludi

Iepriekšējais rakstsSvarīga informācija t/c “Rīga Plaza” pircējiem
Nākamais rakstsTavs horoskops veiksmīgai dienai – 15. decembris