Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone piedāvā trīs pavasarīgu kokteiļu receptes dažādam gaumēm. Zemeņu, gurķu un bazilika svaigums būs ideāls bezalkoholisks dzēriens ar oriģinālām garšu notīm. Kazeņu, prosseco un piparmētru kokteilis kļūs par elegantu partneri sievišķīgām sarunām, bet citrusu un ingvera eila dzēriens ļaus atklāt eksotiskākas garšu nianses! 

 

Zemeņu, gurķu un bazilika svaigums ar medu

Sastāvdaļas

1 sauja bazilika lapiņu

Sula no 1/2 laima

~400 g zemeņu (un dažas ogas rotāšanai)

2 ēdamk. medus

1 neliels gurķis (pēc vēlmes)

daži pilieni vaniļas esences

Gāzēts ūdens

 

Pagatavošana

Lielā bļodā samaisa nelielos gabalos sagrieztas zemenes, medu, laima sulu un vaniļas esenci. Pārklāj ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz vismaz 4 stundām, labāk uz nakti. Pirms pasniegšanas  glāzēs ieber ~2 ēdamkarotes zemeņu masas, pievieno 2-3 bazilika lapiņas, un, ja kokteilī vēlas sajust arī gurķa svaiguma notis, ieliek 3-4 plānas gurķa šķēles. Glāzi uzpilda ar gāzētu ūdeni (var izvēlēties ari citu, neitrālas garšas bezalkoholisku dzērienu), rotā ar svaigām zemenēm, laima šķēli un bauda!

 

Kazeņu, prosecco un piparmētru kokteilis

Sastāvdaļas

500 ml ūdens

200 g kazeņu (svaigu vai saldētu)

4 piparmētru zariņi

5 ēdamk. brūnā cukura

0,7 l Prosecco vai cita dzirkstošā vīna

Svaigas kazenes rotāšanai

Piparmētru lapas rotāšanai

 

Pagatavošana

Izvāra kazeņu sīrupu, ogas uz lēnas uguns ~15 min savārot ar ūdeni un brūno cukuru. Pievieno sīrupam saspaidītus piparmētru zariņus (tā to aromāts būs intensīvāks) un visu karsē vēl dažas minūtes. Nedaudz atdzesē un izkāš caur sietu, kārtīgi izspiežot kazeņu biezumus un piparmētru lapas. Atdzesētu sīrupu ņem līdzi uz pikniku, pirms pasniegšanas – katrā glāzē ielej dažas ēdamkarotes kazeņu sīrupa un piepilda glāzi ar Prosecco. Ja vēlas bezalkoholisko kokteili, var izmantot Club Soda. Kokteili rotā ar svaigām kazenēm un piparmētru lapām.

 

Citrusu – ingvera eila kokteilis

Sastāvdaļas (Četrām 500 ml lielām glāzēm)

1/2 plānās šķēlēs sagriezta apelsīna

1/2 plānās šķēlēs sagriezta citrona

1,5 l ingvera eila

500 ml apelsīnu vai ananasu sulas

Piparmētru lapas pasniegšanai

 

Pagatavošana

Apelsīna un citrona šķēlītes līdzīgās proporcijās saber glāzēs un ar karotes pamatni kārtīgi saspaida. Pielej augļu sulu un pēc tam ingvera eilu. Rotā ar piparmētru lapām un pasniedz.

Iepriekšējais rakstsKas īsti ir Pūpolsvētdiena?
Nākamais rakstsPieci vērtīgākie pavasara dārzeņi