Jau vairākkārt vēstīts, ka tautā iemīļotais gastroenterologs, ārsts un profesors Anatolijs Danilāns decembrī nopietni saslima ar Covid-19, ilgu laiku pavadot slimnīcā, bet pēc tam turpināja ārstēties mājās. Kā viņam klājas šobrīd, skaidro izdevuma “Privātā dzīve” 22. jūnija – 5. jūlija numurs.

Dakteris ir atsācis strādāt un pieņem pacientus. Aizvien no savām mājām Pārdaugavā uz Stradiņa slimnīcu un otru darbu poliklīnikā viņš mēro kājām, lai gan sākumā pēc slimošanas kādu gabaliņu tomēr pabraucies ar “sabiedrisko”.

Pēc izslimotā Covid-19 ar elpošanu viss esot labi, tomēr dažkārt vēl piemeklē nelielas līdzsvara problēmas. Ar katru dienu gan esot labāk. Slimošanas un atgūšanās laikā bijis liels fiziskais nespēks, par ko dakteris pukojies uz sevi, jo ierasti ikdienā daudz kustas. Pēc tam bijis burtiski sevi jāpiespiež sākt kustēties.

Tiesa, pie liekiem kilogramiem slaidais mediķis nav ticis, neesot pat vēl sasniedzis savu minimālo svaru. Covid-19 izslimojusi ar viņa kundze Irēna, ar kuru šogad svinēs 55. kāzu jubileju. Sieva ir milzīgs atbalsts un atspaids it visā, teic dakteris. 

Pirmo reizi Danilāns dzīvē slimojis tik ilgi – un cer, ka arī pēdējo. Tagad esot tik optimisma pilns, ka ilgi neredzētie pacienti pat esot jautājuši, vai dakteris neesot ierāvis. Bet to viņš nudien nedara jau daudzus gadus – neesot rakstura, esot aizrautīgs cilvēks. Līdz ar to arī glāze alus šajos Jāņos paliks neaiztikta.

Plašāk izdevuma “Privātā dzīve” 22. jūnija – 5. jūlija numurā!

Iepriekšējais rakstsAtraitne pastāsta par skumjo nakti, kad no mums atvadījās leģendārais mūziķis Meijers
Nākamais raksts“Tad nu par visu!” Žanis no Magones saņem pamatīgu sutu