Lai gan nedēļas nogalē vietām līs, nākamnedēļ atgriezīsies sausāks laiks. Naktīs gaisa temperatūra saglabāsies zema un daudzviet gaidāma salna. Nākamās darba nedēļas iesākumā dienā gaiss vietām iesils līdz +20…+24°, taču nedēļas turpinājumā maksimālā gaisa temperatūra būs zem +20°, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Nedēļas nogalē, saulei mijoties ar mākoņiem, vietām ir sagaidāms lietus. Sestdien īslaicīgi līs vietām centrālajos un austrumu rajonos, taču svētdien, sākot ar rītu, lietus gaidāms valsts ziemeļu daļā, bet pēcpusdienā – arī vietām dienvidos. Pūtīs lēns līdz mērens rietumu puses vējš. Lai gan vietām piekrastē naktīs gaisa temperatūra svārstīsies ap +6…+12°, lielākajā valsts daļā tās saglabāsies aukstas un gaiss nebūs siltāks par 0…+6°, līdz ar to ir gaidāma salna. Dienā maksimālā gaisa temperatūra būs +12…+19° robežās.

Nākamās nedēļas pirmajā pusē brīžiem uzspīdēs saule un būtiski nokrišņi nav gaidāmi. Pārsvarā pūtīs lēns līdz mērens rietumu puses vējš, bez būtiskas vēja pastiprināšanās. Nedēļas sākumā gaisa temperatūra naktīs daudzviet būs +3…+8° robežās, zāles virskārtā vēl zemāka, taču trešdien būs nedaudz siltāk, temperatūrai svārstoties +8…+13° robežās. Gaišajās diennakts stundās gaiss pakāpeniski iesils līdz +18…+24°, kaut arī vietām, galvenokārt piekrastes rajonos, būs par pāris grādiem vēsāk.

Nedēļas otrajā pusē laikapstākļi būs līdzīgi – laiks būs sauss un mierīgs, naktīs vietām vēl būs iespējama salna, bet dienā termometra stabiņš nepakāpsies augstāk par +20° atzīmi.

Valsts lielākajā daļā joprojām ir augsta ugunsbīstamība, tāpēc aicinām būt īpaši atbildīgiem un piesardzīgiem dodoties pie dabas!

Iepriekšējais rakstsZāles pļāvējs ar akumulatoru – moderns palīgs saimniecībā
Nākamais rakstsVidzemniece 50. kāzu jubilejā vīram sarūpē neaizmirstamu dāvanu