Attīstot tehnoloģiskos risinājumus iepirkšanās procesa pilnveidošanai, atsevišķos “Maxima Latvija” veikalos ir uzsākta jaunās paaudzes pašapkalpošanās kasu uzstādīšana. Tās ir aprīkotas ar lielāku ekrānu, tostarp pārskatāmāku preču katalogu, apjomīgāku grozu preču novietošanai, kā arī tām ir uzlabota veiktspēja, padarot ātrāku preču skenēšanas un iepirkšanās procesu. Kopā plānots ieviest teju 130 jaunās paaudzes kases dažādos “Maxima” veikalos Latvijā, veidojot vairāk nekā 1 miljonu eiro lielu investīciju apmēru.

Šobrīd “Maxima” ir uzstādījusi trīs jaunās paaudzes pašapkalpošanās kases Ādažos, Rīgas gatvē 21, un četras – “Maxima XX” veikalā Rēzeknē, Atbrīvošanas alejā 141A, kurās apmaksu par pirkumiem iespējams veikt ar maksājumu karti. Nākotnē plānots papildināt jauno pašapkalpošanās kasu zonu ar papildu ierīcēm, lai norēķinus par pirkumiem varētu veikt arī skaidrā naudā. Investīcijas pašapkalpošanās kasu tīkla attīstībā turpmāk pircējiem iepirkšanās procesu padarīs ērtāku un ātrāku, pateicoties sistēmas uzlabojumiem, īpaši, pie preču svēršanas, skenēšanas un novietošanas zonas.

“Jau vairākus gadus “Maxima” mērķtiecīgi ievieš un attīsta daudzveidīgas tehnoloģijas procesu efektivizēšanai veikalos. Arī pircēji veikalos arvien vairāk izmanto iespēju norēķināties par saviem pirkumiem tieši pašapkalpošanās kasēs, neatkarīgi no tā, vai iegādājas tikai vienu vai vairākas preces. Jauno pašapkalpošanās kasu ieviešana veikalu tīklā atvieglos iepirkšanās pieredzi, jo būs vieglāk un pārskatāmāk atrast preces, pateicoties lielākam ekrānam, savukārt norēķini par pirkumiem būs ātrāki, kas ļaus samazināt arī rindas pie tām. Šobrīd esam uzstādījuši septiņas jaunas pašapkalpošanās kases, bet līdz ar jaunā gada sākumu turpināsim veikt investīcijas ar citos veikalos Latvijā, lai uzlabotu kā pircēju iepirkšanos, tā arī atvieglotu mūsu darbinieku ikdienu,” stāsta “Maxima Latvija” finanšu direktore Olga Bondare.

“Maxima Latvija” tirdzniecības tīklā ir uzstādītas vairāk nekā 600 pašapkalpošanās kases, kas sniedz iespēju klientiem veikt norēķinus gan ar maksājumu kartēm, gan skaidrā naudā. Visās pašapkalpošanās kasēs var veikt uzkrājumus “Paldies” kartē, norēķināties ar “Paldies” kartē uzkrāto naudu, norēķināties ar “Maxima Latvija” dāvanu kartēm, izmantot “Uzņēmumu karti”, kā arī norēķināties par pirkumu ar depozīta kuponu.

Iepriekšējais rakstsVējā “aprauta”, sausa sejas āda – ko iesākt?
Nākamais rakstsLaikapstākļu ziņā gaidāmi pamatīgi pavērsieni, atklāj sinoptiķis