Arī nedēļas nogalē laikapstākļi saglabāsies mierīgi, savukārt nākamās darba nedēļas pirmajā pusē vietām sagaidāms lietus, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC). Pēc lieliskas nogales laiks jūtami mainīsies

Lai gan nedēļas sākumā piedzīvojām mākoņainu laiku, kas atnesa arī lietu, pastiprinoties anticiklona ietekmei, nedēļas vidū laikapstākļi mainījās – mākoņi pakāpeniski izklīda, un dienas kļuva saulainākas. Pateicoties nelielam mākoņu daudzumam, naktīs debesīs būs iespēja saskatīt Čučiņšanas-ATLAS komētu. Latvijā tā būs novērojama ar neapbruņotu aci zemu pie horizonta rietumu, vēlāk dienvidrietumu pusē. 

Brīvdienās laika apstākļi būs mierīgi, sestdien debesis būs tikai daļēji mākoņainas un starp mākoņiem daudzviet uzspīdēs saule,  kā arī nokrišņi nav gaidāmi. Vējš lēni līdz mēreni pūtīs no dienvidaustrumiem, dienvidiem, naktī dažviet valsts austrumu rajonos veidosies migla, kas pasliktinās redzamību. Naktī gaisa temperatūra pazemināsies līdz 0…+5°, austrumu rajonos nakts būs dzestrāka, tur gaiss atdzisīs līdz 0…-4°. Dienā termometra stabiņš pakāpsies līdz +10…+14° atzīmei. Svētdien laikapstākļi būtiski nemainīsies – saule mīsies ar mākoņiem un diena aizritēs bez nokrišņiem. Austrumu rajonos vietām veidosies migla. Vējš turpinās lēni līdz mēreni pūst no dienvidu puses. Minimālā gaisa temperatūra naktī būs -2…+2°, bet piekrastē būs nedaudz siltāk, tur +3…+5°. Diennakts gaišajās stundās gaiss iesils līdz +10…+12°.

Prognozes liecina, ka jaunās nedēļas pirmajās dienās vietām būs manāmas lietus lāses. Nedēļas vidū nokrišņu daudzums nedaudz palielināsies un lietus ir gaidāms jau lielākajā valsts daļā. Gaisa temperatūra naktīs nedaudz paaugstināsies, termometra stabiņam vairs nenoslīdot zem 0° atzīmes, vietām minimālā gaisa temperatūra nakts laikā varētu būt augstāka pat par +10°, diennakts gaišajās stundās gaiss gan neiesils vairāk par +10…+15°.

Seko mums arī soctīklos: FacebookInstagram,  X 

Iepriekšējais rakstsTavs horoskops veiksmīgai dienai – 19. oktobris