Šonedēļ gaisā bija jūtams pavasaris – biežāk uzspīdēja saule, putnu čivināšana kļuva arvien manāmāka, un, iesilstot gaisam, ziemas jakas varēja atstāt skapī. Sākot ar sestdienu, Latvijā ieplūdīs siltāka gaisa masa, tāpēc laiks būs patīkami silts, Lieldienu dienā termometra stabiņš dažviet pakāpsies līdz pat +20° atzīmei, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs. Pēc siltām Lieldienām nākamnedēļ laiks jūtami mainīsies – prognozes 7 dienām!

Svētku nedēļas nogalē brīžiem sagaidīsim lietu. Lai gan Lieldienās nokrišņi gaidāmi vien vakarpusē, ar tiem arī pastāv augsta iespējamība dažviet sagaidīt kādu pērkona negaisu. Jaunā darba nedēļa gaidāma nokrišņiem bagāta un vējaina, nedēļas vidū, laikam atkal kļūstot aukstākam, dažviet iespējama arī kāda sniegpārsla.

Interesantu faktus par laikapstākļiem Lieldienās Latvijas teritorijā varat uzzināt  https://klimats.meteo.lv/operativais_klimats/laikapstakli_svetkos/lieldienas/

Lielā piektdiena būs lielākoties mākoņaina, pēcpusdienā gan debesis vietām skaidrosies. Naktī no dienvidrietumiem Latviju sasniegs nokrišņu zona, kas visā valsts teritorijā nesīs lietu, dažviet tas būs stiprs. Pēcpusdienā nokrišņi pakāpeniski mitēsies. Pūtīs mērens dienvidaustrumu vējš, kas nakts laikā pakāpeniski iegriezīsies no dienvidrietumiem, dienvidiem, diennakts gaišajās stundās brīžiem kļūstot brāzmains. Naktī nebūs aukstāks par +4…+7°, bet dienā gaiss iesils līdz +6…+11°.

Brīvdienās laikapstākļi būs mainīgi – sauli brīžiem aizklās mākoņi, sestdienas nokrišņi galvenokārt gaidāmi nakts un rīta stundās, savukārt pirmajās Lieldienās dažviet lietus gaidāms vien vakarpusē. Lēns līdz mērens vējš pūtīs no dienvidu puses, svētdien – no austrumu puses. Līdz ar saules ausmu atsevišķos rajonos redzamību pasliktinās migla. Ja naktīs gaiss atdzisīs līdz +1…+7°, tad dienā jau būs ievērojami siltāks, gaisa temperatūrai paaugstinoties līdz +12…+17°, lai gan vietām piekrastes tuvumā būs par pāris grādiem vēsāks. Lieldienās valsts dienvidos termometra stabiņš lokāli sasniegs +20° atzīmi.

Aprīlis iesāksies ar nokrišņiem bagātu un vējainu laiku. Naktī no pirmajā uz otrajām Lieldienām ir augsta iespējamība, ka vietām dzirdēsim pērkona dārdoņu (šis nav pirmā aprīļa joks). Nedēļas pirmajās dienās būs patīkami silts, naktīs pārsvarā gaisa temperatūrai pieturoties +5…+10° robežās. Pēc šī brīža prognozes, nedēļas vidū virs Latvijas esošo silto gaisa masu no dienvidiem nomainīs aukstā no ziemeļiem – termometra stabiņš vairs nepakāpsies virs +10°, naktī pat noslīdot zem 0° atzīmes, līdz ar to dažviet sagaidīsim arī slapju sniegu, sniegu. Straujo temperatūras izmaiņu dēļ atkal vietām valsts teritorijā iespējamas zibens izlādes un stipri nokrišņi.

Seko mums arī soctīklos: FacebookInstagram,  X , Threads

Iepriekšējais rakstsKā uzlādēt sevi pavasarim? Iesaka uztura speciāliste
Nākamais raksts“Es sapratu, ka nekas nav mainījies” – ceturtdaļmiljonu laimējusi rīdziniece ar naudu apietas apdomīgi