Pazīstamais gastroenterologs, profesors Anatolijs Danilāns (77) jau divas nedēļas atrodas slimnīcā, kur ārstējas no jaunā koronavīrusa izraisītās Covid-19 infekcijas, portālam jauns.lv apliecinājusi viņa kundze.

Anatolijs decembra sākumā ar ātro palīdzību nogādāts Stradiņa slimnīcā, kur pavadīs arī Ziemassvētkus. “Viņam aizvien ir liels nespēks, nav ēstgribas, un brīžiem arī stipri paaugstināta ķermeņa temperatūra. Pārsvarā tā paaugstinās tad, kad aizmiegot, nokrīt skābekļa maska,” norāda ārsta sieva, kura uzsver, ka vīrs nav reanimācijā un viņa dzīvībai briesmas nedraud. Viņš īsās telefonsarunās sazinās arī ar mājiniekiem.

Tā kā profesors Danilāns neizmanto sabiedrisko transportu un arī uz veikaliem nav devies, atliekot vienīgi versija par inficēšanos darbā, norāda sieva. Lai gan tiek valkāta sejas maska, tā nav pasargājusi no inficēšanās. Brivbridis.lv kolektīvs novēl profesoram drīzu izveseļošanos!

Iepriekšējais rakstsMagone un Žanis pat svētku mielastu gatavojot neiztiek bez skandāla – VIDEO
Nākamais rakstsDivi Covid-19 ierobežojumu pretinieki sarīko lielu traci “Maxima” veikalā; rāvuši citiem nost maskas – VIDEO