Arbūzu noteikti var uzskatīt par vasaras karali – sulīgs, gards un atsvaidzinošs, tikai tā nelaime, ka tajā ir daudz cukura, kas nevajadzīgi ātri uzsūcas organismā, tāpēc arbūzs jāēd ar mēru. RECEPTE: Arbūzs jaunās garšu niansēs

Nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā arbūzu uzkodu recepti – šis ēdiens ir ļoti ātri pagatavojams, piedāvā patīkamu garšu kombināciju, turklāt satur olbaltumvielas, šķiedrvielas un tāpēc palēnina arbūzā esošā cukura uzsūkšanos organismā, tādējādi regulējot apetīti.

 

Arbūzu salāti ar ogām un sieru

 

Sastāvdaļas

neliels arbūzs

200 g fetas vai Brinzas siera

3-4 gurķi

200 g zemeņu vai citu vasaras ogu

15-20 bazilika lapas

 

mērcei

2 ēdamk. olīveļļas

sula no 1 laima

miziņas no 1/2 laima

1 tējk. medus

 

Pagatavošana

  • Sajauc visas mērces sastāvdaļas un atstāj nedaudz ievilkties.
  • Arbūzu sagriez nelielos kubiņos, gurķus un ogas sagriež ripiņās, smalki sakapā bazilika lapiņas.
  • Sajaucot visas sastāvdaļas kopā ar pusi fetas siera, izkārto uz šķīvja.
  • Pārlej ar mērci, pārber ar atlikušo sieru. Pasniedz uzreiz.

RECEPTE: Arbūzs jaunās garšu niansēs

Seko mums arī soctīklos: FacebookInstagram,  X , Threads

Iepriekšējais rakstsCeļvedis sēņotājiem: noderīgi ieteikumi meža velšu apstrādei
Nākamais rakstsIndīgie augi Latvijā. Kas par tiem jāzina un kā atpazīt?