4. maijs ir Latvijas otrā dzimšanas diena, un kas gan tā būtu par dzimšanas dienu bez iemīļotas tortes! Tieši tāpēc šefpavārs Uģis Veits un recepšu platforma “Lidl Virtuve” aicina visus sasparoties, atmest bailes, un Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienas svētku galdam pašiem izcept Latvijas klasiku – torti “Cielaviņa”! RECEPTE: Latvijas svētkus sagaidīt ar pašu gatavotu “Cielaviņu”

“Cielaviņas” gatavošana vislabāk padosies, ja darīsi to kopā ar sev tuvajiem cilvēkiem. Jārēķinās, ka tortei pirms ēšanas vismaz 4-6 stundas būs jāpavada ledusskapī, tādēļ sāc to gatavot jau 3. maijā!

 

Nepieciešamās sastāvdaļas

  • 6 olas.
  • 250 g “Diamant” pūdercukura.
  • 3 ēdamkarotes “Belbake” kartupeļu cietes.
  • 160 g grauzdētu “Alesto” lazdu riekstu.
  • 100 g “J.D.Gross” tumšās šokolādes.
  • 100 ml “Pilos” saldā krējuma.
  • 4 ēdamkarotes “Belbake” kakao pulvera.
  • 4 ēdamkarotes “Diamant” baltā cukura.
  • 4 ēdamkarotes ūdens.
  • 200 g “Milbona” iebiezinātā piena.
  • 300 g “Pilos” sviesta.
  • šķipsna sāls.

 

Pagatavošana

Atdali 4 olu baltumus no dzeltenumiem. No atlikušajām 2 olām būs nepieciešami tikai dzeltenumi.

Sadrupini un sasmalcini grauzdētos lazdu riekstus.

Ļoti tīrā bļodā (vari to vispirms izslaucīt ar etiķī viegli samitrinātu salveti) pievieno mazu šķipsnu sāls un kul 4 olu baltumus, līdz tie uzputoti gaisīgi. Pamazām pievieno visu pūdercukuru. Tāpat pamazām pievieno un sakul arī kartupeļu cieti. Olu baltumos pēc tam uzmanīgi iecilā un vienmērīgi iemaisi apmēram 120 g smalcināto lazdu riekstu.

Uz cepampannas uzklāj cepampapīru. No sakultajiem olu baltumiem uz cepampapīra izveido 3 apaļas un vienāda izmēra biskvīta kārtas. Liec tās cepties līdz 150 ºC temperatūrai uzkarsētā krāsnī. Pēc ielikšanas krāsnī uzreiz samazini temperatūru uz 110 ºC un cep vēl 1 stundu. Pēc tam paver cepeškrāsns durtiņas un ļauj krāsnij pilnībā atdzist, biskvītam pakāpeniski izžūstot (šo vari atstāt arī uz nakti).

Pēc tam gatavo krēmu. Katliņā sajauc cukuru ar ūdeni un vāri, līdz cukurs izkūst. Tad saputo 2 olu dzeltenumus, pamazām tiem pievienojot cukura sīrupu. Pēc tam pamazām pievieno visu sviestu un sakul viendabīgā masā. Vēl klāt pieber kakao pulveri, iebiezināto pienu un sakul visu vienmērīgā krēmā. Ieliec to uz īsu brīdi ledusskapī atpūsties. Šādi pagatavotā krēma apjomu sadali uz pusēm un zied uz katra biskvīta, izņemot augšējo biskvītu.

Dekorēšanai izkausē šokolādi ūdens peldē. Lēnām uzkarsē saldo krējumu un sajauc abus kopā. Augšējo tortes biskvīta kārtu pārlej ar šokolādi un dekorē ar sasmalcinātajiem lazdu riekstiem.

Sagatavoto “Cielaviņas” torti liec ledusskapī un ļauj tai ievilkties vismaz 4–6 stundas. Ideālā variantā atstāj to ledusskapī uz nakti.

Šo pašgatavotās “Cielaviņas” recepti meklē arī recepšu platformā “Lidl Receptes”: https://receptes.lidl.lv/receptes/cielavina

Seko mums arī soctīklos: FacebookInstagram,  X , Threads

Iepriekšējais rakstsKā Latvijas svētkus svin un ko galdā ceļ hokejists, bronzas vārtu autors Kristiāns Rubīns?
Nākamais rakstsPirmssvētku diena sākusies ar skumju vēsti