Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi pirmdien visā piekrastē izsludinājuši oranžo brīdinājumu (tas nozīmē, ka laika apstākļi var kļūt bīstami) par gaidāmo vētru, kas Rīgā būs vēl spēcīgāka par piektdien pieredzēto. tur pirmdienas rītā izsludināts sarkanais brīdinājums.

17.01.2022. nakts otrajā pusē piekrastes rajonos saglabāsies rietumu, ziemeļrietumu vējš brāzmās līdz 20-24 m/s, kas pakāpeniski pastiprināsies visā valsts teritorijā. Savukārt no rīta, sākot no rietumiem, vietām rietumu un centrālajos rajonos, bet galvenokārt piekrastē, ziemeļrietumu vējš brāzmās sasniegs pat 28-32 m/s. Rīgā 17.01.2022. laika periodā no 12:00 līdz 15:00 Rīgā ziemeļrietumu vējš pastiprināsies brāzmās līdz 33 m/s. 17.01.2022. laika periodā no 12:00 līdz 15:00 centrālajos rajonos Rīgas līča dienvidu piekrastē ziemeļrietumu vējš pastiprināsies brāzmās līdz 33 m/s. Šajos reģionos izsludināts sarkanais brīdinājums!

RĪKOJIES, lai pasargātu sevi. Personīgajai drošībai risku rada lauzti koki, nenostiprināti priekšmeti un atlūzas, kas tiek nestas pa gaisu. Tas var radīt arī plašus bojājumus īpašumiem, ceļu un elektroapgādes infrastruktūrai

ESI GATAVS, ka nolauzti koki, nenostiprināti priekšmeti vai atlūzas var radīt bojājumus un postījumus. Iespējami elektroapgādes traucējumi.

16.-17.01.2022. naktī valsts austrumu daļa turpināsies snigšana, no rīta snigs stipri un līdz dienas vidum sniega segas biezums vietām palielināsies par 5-7 cm. Ceļi būs slideni, brīžiem putinās un redzamība pazemināsies zem 500 m.

ESI INFORMĒTS par gaidāmo snigšanas intensitāti, kas var kavēt transporta kustību uz ceļiem, kā arī gājēju pārvietošanos. Atsevišķos rajonos var tikt traucētas āra aktivitātes. Esi uzmanīgs gan ejot, gan arī braucot ar divriteni vai automašīnu!

17.01.2022. pēcpusdienā Rīgā ūdens līmenis paaugstināsies līdz +115…+130 cm LAS.

ESI INFORMĒTS par potenciāli plūdiem visvairāk pakļautajām teritorijām, kurās stiprs vējš kopā ar lieliem viļņiem var izraisīt piekrastes applūšanu. Pārvietojoties piekrastes rajonos, esi piesardzīgs.

Iepriekšējais rakstsDiemžēl pirmdienas rītā izskanējusi skumja vēsts
Nākamais rakstsVētra beigusies: zināms, kāds laiks gaidāms nedēļas turpinājumā