Pēc pirmdienas ciklona otrdien debesis skaidrosies un vējš pierims un iegriezīsies no dienvidrietumiem, bet ceturtdien valsti šķērsos kārtējais ciklons no ziemeļiem, vējš atkal pastiprināsies. Nedēļas nogalē vējš pierims, uzspīdēs saule un nokrišņi mitēsies, vēsta Latvijas vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Trešdien atmosfēras spiediens pakāpeniski sāks pazemināties, Latvijai pietuvojoties kārtējam ciklonam no ziemeļiem. Mākoņu daudzums palielināsies, tomēr nokrišņi gaidāmi vien dažviet – rietumos neliels lietus, bet austrumos sniegs. Pūtīs mērens līdz mēreni stiprs dienvidrietumu vējš, dienā Kurzemē tas brāzmās sasniegs 15-18 m/s. Termometra stabiņš nakts sākumā noslīdēs līdz 0…-5° atzīmei valsts rietumos, un noslīdēs zem -5° atzīmei valsts austrumos, tomēr pakāpeniski Latvijā ieplūdīs nedaudz siltāka gaisa masa, un dienas gaišajās stundās gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +1…+5°. 

Pēc aktuālām prognozēm, nedēļas otrajā pusē valsti no ziemeļiem šķērsos vēl viens ciklons. Ceturtdien un naktī uz piektdienu ziemeļrietumu vējš brāzmās sasniegs 20-22 m/s, bet pierims nedēļas nogalē. Nokrišņu daudzums palielināsies – ieplūstot aukstākam gaisam un gaisa temperatūrai pazeminoties zem 0° atzīmes, valsts lielākajā daļā gaidāms sniegs, vietām arī putinās. Brīvdienās atmosfēras spiediens paaugstināsies, līdz ar ko nokrišņi mitēsies, debesis skaidrosies, kā arī gaidāma vēja pierimšana. 

Iepriekšējais rakstsRīgā un centrālajos rajonos sarkanais brīdinājums, laika apstākļi kļūst bīstami!
Nākamais rakstsIzskan lieli jaunumi “Maxima” pircējiem