Pēc ekstremālajām lietavām, kuru laikā valsts centrālajos rajonos izsludināts sarkanais un oranžais brīdinājums par nokrišņiem, galvaspilsētā vietām applūdušas ielas, ziņo soctīklu lietotāji. Tā tas noticis Krasta, Duntes un Ropažu ielās, Ganību dambī, Bolderājā.

Rīgas domes Satiksmes departaments informē, ka pārvietošanās apstākļu uzlabošanai kopš agra rīta plkst. 4 sākta lietus ūdens peļķu atsūknēšana vietās, kur tās ievērojami apgrūtina satiksmi.

Patlaban lietus atsūknēšanas tehnikas ūdens peļķes atsūknē Bolderājas, Čiekurkalna, Teikas un Vecmīlgrāvja ielās. Kopā norīkotas 13 lietus ūdens atsūknēšanas specializētās atsūknēšanas mašīnas.

Departamenta speciālisti veic arī Rīgas ielu un tiltu apsekošanu, lai pēc nepieciešamības norīkotu tehniku uz vietām, kur vajadzētu atsūknēt brauktuves no lietus ūdens. Tāpat ielu un tiltu uzturēšanas uzņēmumiem uzdots pastiprināti pievērst uzmanību lietus ūdens uztvērējakām un nepieciešamības gadījumā tās attīrīt.

Rīgas iedzīvotāji aicināti arī turpmāk ziņot par applūdušām ielām, zvanot Satiksmes vadības centram uz bezmaksas telefona numuru 80003600. Uz applūdušajām ielām nekavējoties nosūtītas lietus ūdens atsūknēšanas tehnikas.

Spēcīga lietus ietekmē Rīgā applūst tās ielas, kurās vēsturiski nav izbūvēta lietus ūdens kanalizācijas sistēma. Šobrīd, pēc Satiksmes departamenta pasūtījuma, jaunas lietus ūdens kanalizācijas sistēmas tiek izbūvētas jaunbūvējamām ielām un satiksmes objektiem, kā arī ielās, kas tiek pārbūvētas.

Lai mazinātu peļķu veidošanos lietavu laikā tajos ielu posmos, kur vēsturiski nav izbūvētas lietus ūdens novades sistēmas, Satiksmes departamenta speciālisti pērn vasarā izstrādāja rīcības plānu. Kopumā tika apzinātas vairāk nekā 40 vietas Rīgas ielās un ietvēm, kur nepieciešami lokāli risinājumi.

Daļai šo vietu jau veikti uzlabojumi, kā, piemēram, izbūvētas ievalces, ūdens novades sistēma vai veikti nelieli uzlabojumi, lai laika apstākļos, kādi bija šorīt, lietus ūdeni novadītu uz teknēm.

 

 

View this post on Instagram

 

Plūdi Ganību Dambī, Ropažu ielā un Bolderājā. #latvija #riga #laikapstakli #braucdrosi #sadursmelv #paldiessekotajam

A post shared by Sadursme (@sadursme) on

 

 

View this post on Instagram

 

Krasta iela , centra virzienā pludo, esiet uzmanīgi. #sadursme #sadursmelv #csng #avarija #paldiessekotajam #braucdrosi #riga

A post shared by Sadursme (@sadursme) on

 

 

Iepriekšējais raksts“Maxima” brīdina savus pircējus par krāpniekiem
Nākamais rakstsSmaga avārija šorīt notikusi uz Daugavpils šosejas – VIDEO