Kā vēstījām iepriekš, 23. augustā traģiskā negadījumā dzīvību zaudējis Rīgas dome deputāts Aleksandrs Kuzmins. TV3  raidījums “Degpunktā” vēsta, ka vīrietis gājis bojā, pakļūstot zem vilciena un miris notikuma vietā.

Dzirciemā, pretī Tapešu ielas 46. namam, vakar vietējie pieredzēja šausminošus notikumus. Iedzīvotāji atceras, ka pievakarē kāda tīņu kompānija tālumā pamanīja vīrieti, kas steidzās pāri dzelzceļa sliedēm, bet pa tām tobrīd brauca lokomotīve, vēstīts raidījuma ievadā.

Vietējā iedzīvotāja stāsta “Degpunktā”: ”Divas meitenes, pusaudzes, gāja pa to pusi. Viņš skrēja no šejienes. Viņas piegāja, domāja varbūt, ka viņš nokrita blakus sliedēm, bet, kad piegāja tuvāk, jau pamanīja, ka galva ir atsevišķi, ķermenis atsevišķi. Viņš skrēja. Skrēja tieši virsū. Meitenes saka, ka apzināti. Viņas pieskrēja, ieraudzīja, ka viss ir slikti un izsauca policiju. Atbrauca kriminālā policija. Es jautāju, kāds vecums viņam bija? Viņas atbildēja, ka tāds pavecs – ap 30 gadiem.”

Kad notikuma vietā ieradās atbildīgie dienesti, tika gūts apstiprinājums, ka vīrietis jau ir miris un, visticamāk, nāve iestājusies nekavējoties. Pēc notikušā lokomotīve apstājusies gandrīz uzreiz, kas liecina, ka ātrums nav bijis liels. Arī vietējie iedzīvotāji zina stāstīt, ka šajā dzelzceļa līnijā, kas ir no Zasulauka uz Bolderāju, satiksme nav visai intensīva, vien pāris reizes dienā, un mašīnisti vienmēr brauc ar minimālu ātrumu un brīdina apkārtējos, spiežot skaņas signālus, lai zināms, ka tuvojas vilciens. Līdz ar to arī šis apkārtējiem liek spekulēt, ka vīrieša skrējiens zem vilciena konkrētajā brīdī bijis mērķtiecīgs. Policijā ir uzsākts kriminālprocess par šo gadījumu.

Kā raidījumam “Degpunktā” ziņo neoficiāli informācijas avoti, bojāgājušais ir Rīgas domes deputāts Aleksandrs Kuzmins. Tāpat arī “BrīvBrīdis” vakar ziņoja, ka par Kuzmina nāvi vēstījis Latvijas Krievu savienības pārstāvis Jakovs Pliners. Vietējie iedzīvotāji mediju publikācijās atpazīst savu kaimiņu.

”Viņš šeit dzīvo, es viņu zinu. Mūsu kaimiņš. No tās mājas, mēs viņu zinām ļoti labi,” stāsta vietējā iedzīvotāja.

Traģēdijas faktu nenoliedz arī Kuzmina kolēģis Miroslavs Mitrofanovs, taču vīrietis gan nav vēlējies sniegt plašākus komentārus, vien izsakot līdzjūtību bojāgājušā tuviniekiem.

Iepriekšējais rakstsDiemžēl infektologam Dumpim nav labu ziņu par rudenī gaidāmo
Nākamais rakstsPusdienlaikā krasi mainās Bauskas iedzīvotājas dzīves situācija