Rudens ir klāt, un tas nozīmē, ka ir laiks baudīt sezonas krāsas un garšas. Vai zināji, ka bietes ir ne tikai sarkanas, bet arī dzeltenas un baltas? Šogad biedrības “Latvijas Mazpulki” bērnu un jauniešu izaudzēto ražu –  krāsainās bietes, piedāvājam pagatavot trīs gardās receptēs, kas padarīs jūsu ēdienkarti ne tikai daudzveidīgāku un krāsaināku, bet arī veselīgāku.

Biedrības “Latvijas Mazpulki” bērnu un jauniešu izaudzētā raža –  krāsainās bietes, iespējams iegādāties “Maxima” veikalos visā Latvijā. “Maxima” veikalos ir nogādātas vairāk nekā 6 tonnas krāsaino dārzeņu, un visi  pārdošanā iegūtie līdzekļi nonāks pie jaunajiem uzņēmējiem. “Maxima Latvija” sadarbībā ar dārzeņu audzētāju “Ezerkauliņi”  jau trīspadsmito gadu atbalsta “Latvijas Mazpulkus”, sniedzot praktisku ieskatu uzņēmējdarbības pamatos – kā produkts no sēklas nonāk līdz laukam un tirdzniecībai.

 

Krāsainie biešu čipsi

 

Sastāvdaļas:

3–4 Mazpulcēnu krāsainās bietes

Jūras sāls

Olīveļļa

 

Pagatavošana:

  1. Bietes nemizo, tikai nomazgā un sagriež ļoti plānās šķēlītēs.
  2. Cepamo pannu ar otiņu iesmērē ar pavisam nedaudz olīveļļas. Uz tās izkārto sagrieztās biešu šķēlītes.
  3. Visu liek līdz 200 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un cep 15 minūtes.
  4. Izņem no krāsns un pārkaisa ar jūras sāli.
  5. Nenoņemot no cepamās pannas, atdzesē.

Marinētu biešu tartes

 

Sastāvdaļas:

1 iepakojums gatavās kārtainās mīklas

3 Mazpulcēnu krāsainās bietes

Sula un miziņa no 1 citrona

2 ēdamkarotes olīveļļas

1 tējkarote medus

½ tējkarotes čili piparu pulvera

200 g krēmsiers

100 g fetas siers

100 ml saldais krējums

50 g rukola dekoram

 

Pagatavošana:

  1. Kārtaino mīklu atlaidina un sagriež kvadrātveida porciju gabalos.
  2. Katram mīklas kvadrātiņam 1 cm attālumā no malām apgriež apkārt, neiegriežot mīklā līdz galam. Viduci sadursta ar dakšu. Liek līdz 200 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un cep 10–15 minūtes, kamēr tie ir zeltaini brūni.
  3. Bietes nomizo un sagriež plānās šķēlītēs. Liek bļodiņā un aplej ar olīveļļu, citronu sulu un pievieno sarīvētu citrona miziņu. Pievieno medu, čili, sāli un samaisa. Atstāj uz 30 minūtēm iemarinēties.
  4. Pagatavo krēmu, saputojot kopā krēmsieru un fetas sieru. Pēc vēlmēm pievieno garšai sāli un piparus.
  5. Katrai tartei pa vidu kārto krēmu, virsū liek marinētās bietes un dekorē ar rukolu.

Marinētu biešu salāti

 

Sastāvdaļas:

100 g svaigas salātlapas

2–3 Mazpulcēnu krāsainās bietes

100 g pekanrieksti

150 g mīksts kazas siers

Sula un miziņa no 1 citrona

3 ēdamkarotes olīveļļas

1 tējkarote medus

sāls un pipari pēc garšas

 

Pagatavošana:

  1. Bietes nomizo un sagriež plānās šķēlītes. Iemarinē, aplejot ar citronu sulu, pievienojot citronu miziņas, olīveļļu, medu, sāli un piparus. Atstāj uz 30 minūtēm garšām savilkties.
  2. Apgrauzdē pekanriekstus uz karstas un sausas pannas.
  3. Šķīvī kārto salātlapas, biešu šķēles, kazas sieru un riekstus. Visu pārlej ar biešu marinādi un pasniedz.

Iepriekšējais rakstsTavs horoskops veiksmīgai dienai – 12. oktobris
Nākamais rakstsPublicēta jauna laika prognoze – gan patīkamas ziņas, gan ne tik ļoti