Vai zināji, ka kūkas mēdz būt ne tikai saldas, bet arī sāļas? Iemācies pagatavot ēdienu, kas, iespējams, uz tava galda vēl nav bijis.

 

Nepieciešams (sastāvdaļu daudzums atkarībā no tā, cik daudz salātus vēlies pagatavot):

 

  • Marinēti šampinjoni;
  • šķiņķis;
  • siers;
  • vārīti burkāni;
  • vārīti kartupeļi;
  • vārītas olas;
  • ķiploki;
  • majonēze.

 

Pagatavošana:

Uz dārzeņu rīves sarīvē sieru, kartupeļus, burkānus un olas. Sasmalcina vai saspiež ķiplokus. Šķiņķi sagriež kubiņos. Paņem bļodu, kurā tiks gatavota kūka un rūpīgi to izklāj ar pārtikas plēvi. Pa vienam kārto šampinjonus – ar cepurītēm pie bļodas malas. Sākot no vidus un tā uz augšu. Liek vienu plānu kārtu ar vārītiem kartupeļiem un pārklāj ar majonēzi. Liek kārtu šķiņķa, kārtu olas, pārklāj ar majonēzi, kas sajaukta ar ķiploku. Liek sieru un burkānu – ar kārtām var variēt pēc sirds patikas – kā labāk patīk tās izkārtot un, cik mitrus vēlies salātus, pēc tā vari vadīties, cik daudz lietot majonēzi. Kārtas vari likt biezas un vienu reizi vai plānas un atkārtot vairākas reizes. Katru kārtu ar karoti nedaudz sapresē – ne pārāk, bet tā, lai visas sastāvdaļas ir blīvāk kopā.

 

Kad viss salikts pēdējo kārtu sapresē ar karoti, bet majonēzi vairs virsū neliec. Gatavo kūku liec ledusskapī vismaz uz vienu stundu.

 

Kad gatavojies to pasniegt – izliec bļodai šķīvi un apgāz trauku otrādi un uzmanīgi to noņem kopā ar pārtikas plēvi.

 

Sāļā kūka gatava!

 sala-kuka

Lai labi garšo!

Sala-kuka-gabalins

Iepriekšējais rakstsĀtri, vienkārši un gardi! 3 receptes nogurušajiem
Nākamais rakstsHolivudas upuri: +30 kg un loma ir tava!