Pašreizējās prognozes liecina, ka Latviju sasniegušais karstums varētu turpināties līdz 21.-23. augustam, atklāj sinoptiķis Toms Bricis.

Šajā svētdienā gaisa temperatūra pietuvojusies +30 grādu atzīmei, arī turpmākās dienas būs karstas un sutīgas, D, DA vējam ienesot mitrālu gaisu. Diemžēl arī naktis būs gana tveicīgas (+15..+20), vietām gaidāma arī kāda tropiskā nakts, kad termometra stabiņš nenoslīdēs zem +20 grādu atzīmes.

Gaidāmi arī jauni karstuma rekordi, jo augusta otrajā pusē vēsturiski +30 grādu karstums ir pieredzēts krietni retāk kā jūlijā un augusta pirmajā daļā. Piemēram, visticamāk, tiks pārspēts 18. augusta karstuma rekords, kas ir nepilni 30 grādi.

Tāpat, visticamāk, pasliktināsies gaisa kvalitāte, kam īpaši jāseko līdzi cilvēkiem ar elpceļu kaitēm. Šur tur gan parādīsies lokālas pērkona lietusgāzes, kas var nedaudz attīrīt gaisu. Tomēr lielākajā daļā valsts teritorijas dominēs karsts un sauss laiks. Sinoptiķis aicina izbaudīt vasaru, kas ir atšķirīga no dažām iepriekš pieredzētajām!

 

Iepriekšējais rakstsTurpina atkopties un saticis kolēģus. Kā tagad klājas populārajam aktierim Eglienam?
Nākamais rakstsTavs horoskops veiksmīgai dienai – 15. augusts