Kassidija Hazeltone no Arizonas štata Mesas dzemdēja dēlu Kašu 31. maijā, tikai pāris nedēļas pēc tam, kad viņa saslima ar Covid-19, jo grūtniecības dēļ bija atteikusies saņemt vakcīnu, vēsta britu mediji.

Kad 37 gadus vecā sieviete inficējās ar vīrusu, viņai attīstījās pneimonija, un sieviete nonāca komā. Ārsti lēma, ka nedrīkst vilcināties, tāpēc lēma par labu ķeizargriezienam trīs mēnešus pirms paredzētā dzemdību termiņa.

Runājot ar Fox News žurnālistiem, Kassidija sacīja, ka izvēlējusies nesaņemt vakcīnu iespējamo blakusparādību dēļ grūtniecības laikā. “Vakcīna bija nesen izlaista, un es nejutos pārliecināta par to, ka man to tiešām vajag īpaši tāpēc, ka esmu grūtniece. Piektā grūtniecības mēneša laikā es saslimu. Kad temperatūra sāka kļūt nekontrolējama, sāku ļoti satraukties, nonācu slimnīcā un ieslīgu komā,” viņa stāstīja.

Tā kā ārsti baidījās par Kassidijas dzīvību, viņi nolēma, ka viņas bērnam jānāk pasaulē ātrāk. “Viņi turēja bērnu manī, cik ilgi vien varēja, bet man nepalika labāk, un, lai es izdzīvotu vai vismaz, lai izdzīvotu viņš, ārsti lēma par labu piespiedu ķeizargriezienam,” sacīja Kassidija. Kašs piedzimstot svēra nedaudz mazāk par 1 kg, un viņu nekavējoties nogādāja jaundzimušo intensīvās terapijas nodaļā, kur viņš paliks vismaz līdz savam sākotnēji paredzētajam dzimšanas datumam – 20. augustam. Kassidijs piebilda: “Kad mans dēls piedzima, es vēl biju komā. Šis viss laiks man un mūsu ģimenei ir bijis ārkārtīgi smags.”

Par laimi mātes stāvoklis uzlabojās, un ārsti varēja modināt Kassidiju no komas. Bet viņas saslimšana ar Covid un komplikācijas, kas bija radušās nozīmēja, ka viņa nevarēja satikt savu dēlu vēl vairākas nedēļas pēc viņa dzimšanas.

Kašs joprojām tiek rūpīgi uzraudzīts priekšlaicīgas dzimšanas un plaušu spiediena dēļ. Kopumā Kassidija septiņas nedēļas palika slimnīcā, un, kamēr viņa ar katru dienu arvien vairāk atveseļojas, viņa joprojām cieš no elpas trūkuma, kā arī posttraumatiskā stresa sindroma un nemiera.

“Es dažreiz nevaru paelpot, un es esmu nobažījusies, ka viss varētu kļūt vēl grūtāk,” viņa teica. Covid ir sarežģījis manu pirmo grūtniecību, un es biju ļoti tuvu nāvei. Mums abiem ir ļoti paveicies, ka esam dzīvi,” teica sieviete. Kassidija piebilda, ka pauž nožēlu par savu lēmumu nevakcinēties un ir mudinājusi citas mātes pārliecināties, lai klausa ārstus, lai rūpējas par savu veselību un pasargā sevi ar vakcīnu no šādām šausmām. “Mātēm tas ir jāuztver nopietni, un bija mātes, kurām tas neizdevās… sargājiet sevi un savu bērnu, jo tas var, un tas jūs nogalinās,” viņa teica. “Katru dienu man saka, ka mēs esam brīnumi, un es ienīstu par to domāt, bet mēs patiešām izgājām cauri kaut kam neiedomājamam. Man bija traheotomija, kurā viņi izgrieza caurumu elpvadā, lai varētu plaušās iekļūt gaiss. Es burtiski klauvēju pie nāves durvīm un aizvien esmu pārsteigta un pateicīga liktenim un ārstiem, ka es un mans dēls esam šeit, ka esam dzīvi,” stāstīja Kassidija.

Eksperti uzskata, ka grūtniecēm, kuras inficējas ar Covid, ir lielāks risks saslimt ar nopietnām slimībām un grūtniecības komplikācijām, ieskaitot abortu un priekšlaicīgas dzemdības.

Iepriekšējais rakstsPrincis Harijs un Megana Mārkla piedzīvojuši sāpīgu zaudējumu
Nākamais rakstsPirmdienas vakarā izskan negaidīta ziņa – pārdots t/c “Alfa”