Tuvākajās dienās Latvijas upēs lielākoties turpināsies ūdenslīmeņa pazemināšanās vai svārstības, otrdien vēstīja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs. Sinoptiķiem jaunas ziņas par gaidāmo turpmāk

Pirmdien rietumu un centrālās daļas upēs ūdenslīmenis lielākoties turpināja pazemināties vai svārstīties, savukārt austrumdaļas upēs nokrišņu ietekmē ūdenslīmenis paaugstinājās, straujāks kāpums novērots Gaujas baseina upēs. Rīgas līcī ietekošo upju lejteces posmos ūdenslīmenis paaugstinājās. 

Pirmdienī Daugavā ūdenslīmenis svārstījās ± 2 cm robežās. Daugavas baseina upēs ūdenslīmenis lielākoties svārstījās, straujāk ūdenslīmenis paaugstinājās Aiviekstē pie Lubānas un Lielajā Juglā pie Zaķiem attiecīgi par 4 un 7 cm diennaktī. Pirmdien Gaujas augšteces posmā pie Velēnas ūdenslīmenis paaugstinājās par 13 cm diennaktī, posmā pie Valmieras pazeminājās par 4 cm, bet pie Siguldas paaugstinājās par 23 cm. Citās Gaujas baseina upēs ūdenslīmenis paaugstinājās par 1…15 cm, straujāk paaugstinājās Amatā pie Melturiem un Palsā pie Vilkzemniekiem attiecīgi par 12 un 15 cm diennaktī. Salacas posmā pie Mazsalacas ūdenslīmenis svārstījās, bet posmā pie Lagastes paaugstinājās par 8 cm diennaktī. Rūjā pie Vilnīšiem ūdenslīmenis paaugstinājās par 2 cm diennaktī. Lielupes augštecē pie Mežotnes ūdenslīmenis pazeminājās par 9 cm, bet posmā Staļģene-Sloka paaugstinājās par 2…10 cm diennaktī. Pirmdien Lielupes baseina upēs ūdenslīmenis lielākoties svārstījās vai pazeminājās par 4…27 cm diennaktī, bet Mēmelē pie Tabokines ūdenslīmenis paaugstinājās par 11 cm diennaktī. Kurzemes upēs ūdenslīmenis lielākoties svārstījās vai pazeminājās par 1…16 cm diennaktī.

Otrdienas rītā ūdens temperatūra Daugavā 20°C, Latgales upēs 15…19°C, Vidzemes upēs 15…19°C, Zemgales upēs 16…20°C, Kurzemes upēs 16…21°C, ezeros un ūdenskrātuvēs 18…21°C, Baltijas jūras piekrastē 19…20°C un Rīgas līča piekrastē 19…20°C. Tuvākajās dienās ūdens upēs un ezeros turpinās iesilt.

Ūdenstilpēs turpina attīstīties veģetācija. Mazākās upēs ūdensaugi lielākoties ir visā upes šķērsgriezumā, vien dažās tie ir pie krasta vai atsevišķās vietās upes šķērsgriezumā.

LVĢMC atgādina: ievēro drošību uz ūdens, nepeldies viens, nepārvērtē savus spēkus, kā arī uzmani bērnus ūdenstilpju tuvumā! Pārliecinies vai peldvietā ir droši peldēties!

Seko mums arī soctīklos: FacebookInstagram,  X , Threads

Iepriekšējais rakstsSievai Tukuma pusē tiks grandioza dzimšanas dienas dāvana
Nākamais rakstsDaudz negadījumu un cietušo uz ceļiem arī otrdien