Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi izplatījuši dzelteno un pat oranžo brīdinājumu – tas attiecas uz ūdens līmeņa celšanos Amatā. Tas ir spēkā līdz svētdienai.

Amatā turpina strauji paaugstināties ūdenslīmenis. Papildus sniega kušanas ūdeņiem aizvadītajā diennaktī lija. Šodien un rīt turpināsies ūdenslīmeņa kāpums, plašāk applūdīs teritorijas Amatas krastos.

Turpina plašāk applūst upju palienes un zemākās vietas. Ūdens līmenis austrumdaļas upēs turpinās paaugstināties, plašāk applūdīs zemākās vietas.

 

ESI INFORMĒTS par potenciāli plūdiem visvairāk pakļautajām teritorijām. Pārvietojoties plūdu apdraudētajās teritorijās, ir jābūt piesardzīgam. Plašāka informācija par hidroloģiskajiem apstākļiem pieejama hidro.meteo.lv. Ieteikumi rīcībai plūdu apdraudējuma gadījumā https://www.vugd.gov.lv/lv/pludi

ESI GATAVS pasargāt sevi un savu īpašumu. Iespējama īpašumu un transporta infrastruktūras applūšana. Var tikt traucēta elektroenerģijas un ūdens piegāde, telekomunikāciju sakari. Iespējams, būs nepieciešama evakuācija. Iedzīvotāji tiek aicināti neapmeklēt un nepārvietoties plūdu apdraudētajās teritorijās. Plašāka informācija par hidroloģiskajiem apstākļiem pieejama hidro.meteo.lv. Ieteikumi rīcībai plūdu apdraudējuma gadījumā https://www.vugd.gov.lv/lv/pludi

Iepriekšējais rakstsAtklāj 3 produktus, kuriem cena gada laikā veikalos augusi visstraujāk
Nākamais rakstsTavs horoskops veiksmīgai dienai – 25. marts