Līdz šim maija mēnesī daudzviet austrumu daļā ir pārsniegta nokrišņu daudzuma norma. Arī šī darba nedēļa būs nokrišņiem bagāta, valsts teritoriju šķērsos vairākas plašas nokrišņu zonas no dienvidiem. Lai arī nedēļas sākumā dienas būs vēsākas, jau nedēļas beigās atkal pakāpeniski kļūs siltāks. Nedēļas garumā dominēs lēns līdz mērens dienvidu puses vējš, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Trešdien, mazinoties ciklona ietekmei, jau atkal mākoņu daudzums būs mainīgs, bet tāpat vietām līs, tomēr nokrišņi nebūs ilgstoši. Dominēs lēns līdz mērens dienvidu puses vējš. Pirmā jūnijā dienā minimālā gaisa temperatūra būs +5…+10°. Dienā atkal pakāpeniski kļūs siltāks, maksimālā gaisa temperatūra ir gaidāma +15…+19°.

Ceturtdien pakāpeniski pastiprināsies ciklona malas ietekme, bet jau atkal naktī uz piektdienu Latviju šķērsos neliela ciklona centrs. Ceturtdien ir gaidāms mainīgs mākoņu daudzums, bet piektdien mākoņu daudzums pakāpeniski palielināsies. Abās dienās daudzviet būs lietus, naktī uz piektdienu ciklona centra dēļ tas būs stiprs, vislielākais nokrišņu daudzums tiek prognozēts valsts austrumu daļā. Saglabāsies lēns līdz mērens dienvidu puses vējš. Naktī termometra stabiņš noslīdēs +6…+11°, bet dienā pakāpsies +12…+18°, ceturtdien vietām centrālajos un austrumu rajonos tas pat varētu sasniegt +20° atzīmi.

Šī brīža prognoze liecina, ka arī brīvdienās daudzviet ir gaidāms lietus, bet vairs ne tik intensīvs. Vējš saglabāsies lēns līdz mērens, vietām arī brāzmains, vēl sestdien tas pūtīs no dienvidu puses, bet jau svētdien iegriezīsies no ziemeļiem. Nakts stundās gaiss atdzisīs +8…+12°, bet dienā daudzviet iesils līdz +17…+19°, vien piekrastes rajonos saglabāsies vēsāks gaiss – dienā termometra stabiņam saglabājoties pie +12…+16° atzīmes.

Iepriekšējais rakstsDiemžēl svētdien saņemta arī traģiska vēsts
Nākamais rakstsTavs horoskops veiksmīgai dienai – 30. maijs