Nākamnedēļ naktis kļūs siltākas, arī dienās gaidāms silts un karsts laiks. Jau nedēļas nogalē pakāpeniski atsāks iesilt iekšzemes ūdenstilpes, kā arī Rīgas līča un jūras ūdens, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs. Sinoptiķi pastāsta par notikumiem tuvākajās dienās

Ceturtdien ūdenslīmenis Latvijas upēs pārsvarā svārstījās, bet atsevišķos upju posmos ūdenslīmenis paaugstinājās.

Ceturtdien Daugavā ūdenslīmenis svārstījās. Daugavas baseina upēs ūdenslīmenis lielākoties svārstījās ± 3 cm robežās, bet Lielajā Juglā pie Zaķiem ūdenslīmenis paaugstinājās par 5 cm. Ceturtdien Gaujas posmā Velēna-Carnikava ūdenslīmenis pazeminājās par 1…2 cm. Citās Gaujas baseina upēs ūdenslīmenis svārstījās, bet Tirzā pie Lejasciema ūdenslīmenis paaugstinājās par 8 cm diennaktī. Arī Salacas baseina upēs ūdenslīmenis lielākoties svārstījās vai pazeminājās par 1…5 cm diennaktī. Lielupes posmā pie Mežotnes ūdenslīmenis svārstījās, bet posmā Staļģene-Sloka pazeminājās par 5…8 cm diennaktī. Citās Lielupes baseinā upēs ūdenslīmenis svārstījās ± 3 cm robežās. Ventas augštecē ūdenslīmenis pazeminājās par 4 cm, pie Kuldīgas paaugstinājās par 2 cm, pie Vendzavas pazeminājās par 3 cm diennaktī. Citās Kurzemes upēs ūdenslīmenis lielākoties svārstījās ± 2 cm robežās, bet Ciecierē pie Pakuļu HES ūdenslīmenis paaugstinājās par 6 cm diennaktī.

Piektdien ūdens temperatūra Daugavā 20…21°C, Latgales upēs 15…20°C, Vidzemes upēs 14…19°C, Zemgales upēs 16…20°C, Kurzemes upēs 14…19°C, ezeros un ūdenskrātuvēs 17…21°C, Baltijas jūras piekrastē un Rīgas līča piekrastē 9…18°C.

Ūdenstilpēs turpina attīstīties veģetācija, mazākās upēs ūdensaugi lielākoties jau ir visā upes šķērsgriezumā. Daugavā vairākos posmos jau pie krasta ir ūdensaugi, savukārt Daugavā pie Vaikuļāniem un pie Jēkabpils ūdensaugi pa visu teces šķērsgriezumu.

Tuvākajās dienās ūdenslīmenis upēs lielākoties svārstīsies. Nākamās nedēļas sākumā nokrišņi gaidāmi plašākā teritorijā, daļā upju baseinu tie būs mēreni vai pat stipri, kas var izraisīt ūdenslīmeņa paaugstināšanos upēs.

Kā arī nākamās nedēļas vidū ir iespējami stipri nokrišņi, atsevišķos upju posmos iespējama palieņu un zemāko vietu applūšana, kā arī ūdens uzkrāšanās ieplakās. Atsevišķās dienās gaidāms stiprs vējš, tādēļ vējuzplūdu ietekmētajos upju posmos iespējamas krasākas ūdenslīmeņa svārstības.

LVĢMC atgādina: ievēro drošību uz ūdens, nepeldies viens, nepārvērtē savus spēkus, kā arī uzmani bērnus ūdenstilpņu tuvumā!

Seko mums arī soctīklos: FacebookInstagram,  X , Threads

Iepriekšējais rakstsTavs horoskops veiksmīgai dienai – 15. jūnijs
Nākamais rakstsTavs horoskops veiksmīgai nedēļai: 17.-23. jūnijs