Tuvākajās dienās gaidāmi nokrišņi, daudzviet upju notece palielināsies, kā arī turpināsies ūdenslīmeņa paaugstināšanās, bet vietām turpināsies svārstības vai pazemināšanās. Daugavā tuvākajās dienās turpināsies ūdenslīmeņa pazemināšanās, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC). Sinoptiķi pastāsta par notikumiem tuvākajās dienās

Aizvadītājā diennaktī ūdenslīmenis lielākoties paaugstinājās Daugavas, Gaujas, Salacas, kā arī dažās Kurzemes upēs. Straujākā paaugstināšanās novērota Vidzemes upēs, jo tur vakar stipri lija. Daugavā turpinājās ūdenslīmeņa pazemināšanās. Vējam pierimstot, Rīgas līcī un Baltijas jūrā ietekošu upju lejtecēs ūdenslīmenis pazeminājās.

Aizvadītajā diennaktī Daugavas posmā Suraža-Verhņedvinska ūdenslīmenis pazeminājās par 8…24 cm, posmā Piedruja-Jēkabpils pazeminājās par 10…22 cm, pārējos posmos novērotas svārstības. Daudzviet Daugavas baseina upēs ūdenslīmenis paaugstinājās – Pededzē pie Litenes par 29 cm, Ogrē posmā Lielpēči-Ogre par 7…20 cm, Lielajā Juglā pie Zaķiem par 47 cm un Mazajā Juglā pie Stariņiem par 11 cm diennaktī, citās Daugavas baseinā upēs ūdenslīmenis svārstījās vai pazeminājās. Aizvadītajā diennaktī Gaujas posmā Velēna-Valmiera ūdenslīmenis paaugstinājās par 4…5 cm, pie Siguldas paaugstinājās par 24 cm, bet pie Carnikavas pazeminājās par 47 cm diennaktī. Citās Gaujas baseina upēs ūdenslīmenis paaugstinājās par 18…25 cm diennaktī. Arī Salacas baseina upēs ūdenslīmenis lielākoties paaugstinājās par 4…25 cm diennaktī. Lielupes posmā pie Mežotnes ūdenslīmenis paaugstinājās par 1 cm diennaktī, bet posmā Staļģene-Sloka pazeminājās par 21…51 cm diennaktī. Citās Lielupes baseina upēs ūdenslīmenis lielākoties svārstījās, bet Svētē pie Ūziņiem paaugstinājās par 22 cm diennaktī. Kurzemes upēs ūdenslīmenis lielākoties paaugstinājās par 2…16 cm diennaktī, atsevišķos upju posmos ūdenslīmenis svārstījās vai pazeminājās.

Šorīt ūdens temperatūra Latvijas upēs un ezeros 6…11°C, Rīgas līcī un Baltijas jūrā 4…9°C. Naktis būs vēsas, ūdens temperatūra ūdenstilpēs pazemināsies.

Rietumu un centrālās daļas upēs gar krastu aug ūdensaugi, austrumdaļas upēs sāk attīstīties veģetācija gar krastiem, tomēr lielākā daļa upju brīvas.

LVĢMC atgādina: ievēro drošību uz ūdens, nepeldies viens, nepārvērtē savus spēkus, kā arī uzmani bērnus ūdenstilpņu tuvumā!

Seko mums arī soctīklos: FacebookInstagram,  X , Threads

Iepriekšējais rakstsTavs horoskops veiksmīgai dienai – 18. aprīlis
Nākamais rakstsHOROSKOPS veiksmei 2024. gada APRĪLIM