Pirmdienas rītā jaunākās laika prognozes šai nedēļai un arī Jāņu laikam ieskicēja LTV laika ziņu redaktors, sinoptiķis Toms Bricis. Sinoptiķim jaunas ziņas par laiku šonedēļ; izskan pirmās prognozes Jāņiem

Vēsais laiks ir uz palikšanu. Ilgākā termiņā raugoties, temperatūrai būs tendence mainīties, bet stabils sausa, saulaina laika posms gan pie apvāršņa nemanās, norāda sinoptiķis.

Nedēļas nogalē lijis visā Latvijā un šie procesi turpināsies arī šonedēļ – katru dienā kādā valsts daļā būs nokrišņi. Darba nedēļas laikā gaiss iesils līdz +17…+22 grādiem, bet brīvdienās sāksies kāpums, temperatūrai pakāpjoties līdz +20…+25. Tas gan nesīs spēcīgākus negaisus ar intensīvāku lietu, krusu, brāzmainu vēju. Gaisa temperatūrai kāpjot, lokālu stihiju iespējamība kļūst lielāka.

Runājot par tuvojošos Jāņu laiku, ir redzamas divas galvenās tendences. Gaisa temperatūra kāps uz augšu un pirmsjāņu nedēļa būs tveicīga un sutīga. Gaidāmi bieži nokrišņi un prognozes rāda, ka gaiss var sakarst līdz +27…+30 grādiem. Vēl ir jautājums par to, vai šādi apstākļi trāpīs arī pašos svētkos, tomēr laiks būs vasarīgs.

Seko mums arī soctīklos: FacebookInstagram,  X , Threads

 

 

Iepriekšējais rakstsTavs horoskops veiksmīgai dienai – 10. jūnijs
Nākamais rakstsDiemžēl jaunā nedēļa sākusies ar traģiskām ziņām