Pagājušajā nedēļā Latvijā piedzīvojām vairākus puteņus un arī šīs ziemas zemāko temperatūru, Zosēnos tai noslīdot līdz -26,4 grādiem. Tuvākajās dienās laiks kļūs ievērojami siltāks, un par to vairāk stāsta LTV laika ziņu redaktors Toms Bricis!

Jau otrdien no rīta sajūtas būs ļoti pavasarīgas. Lai arī rītdiena būs apmākusies, brīžiem līs, būs dūmakains, arī migla vietām, tomēr ļoti silts, norāda sinoptiķis.

“Naktī uz otrdienu temperatūra vairs nekritīs, tā turpinās kāpt uz augšu. Otrdien no rīta jau +3..+7 grādi un pēcpusdienā dažviet Kurzemē, Zemgalē, arī Rīgas apkārtnē +10..+11 grādi. Naktīs brīžiem vēl piesals, bet dienas būs stabili siltas,” stāsta Bricis.

Bet siltā gaisa masa nesīs vēl kādu jauku ziņu. Svētdien Nīderlandes meteorologi ziņoja, ka pirmo reizi šajā pavasarī ir pamanīta pirmā lielā putnu migrācija no dienvidrietumiem uz ziemeļaustrumiem, kas nozīmē, ka tiešām kopā ar silto gaisa masu, putni ir ceļā uz Latviju.

Lai gan šobrīd ilgtermiņa prognozes sliecas domāt, ka tomēr tajā siltajā virzienā turpināsim diezgan stabili iet arī marta otrajā pusē, vēl līdz marta beigām un pat aprīlī tādas aukstuma lēkmes var gadīties.

 

Iepriekšējais rakstsBrīdina par laiku pirmdienas vakarā un naktī
Nākamais rakstsJaunā nedēļa sākusies ar skumju ziņu