Valsts austrumu daļā ir plaši applūdušas palienes un zemākās vietas, spēkā aizvien brīdinājumi, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Aizvadītajā diennaktī ūdenslīmenis Baltkrievijā Daugavas posmā Suraža – Verhņedvinska ūdenslīmenis pazeminājās par 11…26 cm.

Daugavā posmā Piedruja – Krāslava ūdenslīmenis pazeminājās par 9 cm, bet posmā Daugavpils – Zeļķi ūdenslīmenis svārstījās

Daugavā vairākās novērojumu stacijās palu maksimums ir iestājies, ūdenslīmenis stabilizējas, sāk svārstīties vai pazemināties. Daugavā pie Jersikas un Jēkabpils vēl turpinās ūdenslīmeņa svārstības ar tendenci paaugstināties. Daugavas baseina upēs ūdenslīmenis pazeminājās par  1…8 cm, atsevišķās vietās svārstījās vai nedaudz paaugstinājās.

Citās upēs ūdenslīmenis pārsvarā pazeminājās vai svārstījās.

Tuvākajās dienās Gaujas, Lielupes un Ventas upju baseinu apgabalos turpinās ūdenslīmeņa pazemināšanās vai svārstīsies, kā arī tās notece samazināsies. Daugavā gaidāma pakāpeniska ūdenslīmeņa  pazemināšanās, taču palienes un zemākās vietas būs applūdušas ilgāku laiku.

Iepriekšējais raksts“Jūs nedrīkstat mani filmēt!” – Lieldienu reidā pieķer dzērājšoferus; viens vedis jauniešus – VIDEO
Nākamais rakstsLieldienu brīvdienas noslēgušās ar traģisku ziņu