Rabarberu sezona pašā plaukumā, tāpēc izmanto šo recepti un pagatavo gardu svaigā siera un rabarberu kūku. Recepti piedāvā “Rimi Gardēži” šefpavārs Normunds Baranovskis. 

 

Nepieciešams pamatnei:

  • Olas – 2 gab.
  • Cukurs – 2 ĒK
  • Kviešu milti – 2 ĒK

 

Nepieciešams siera masai:

  • Filadelfijas siers – 2 pac.
  • Jogurts bez piedevām – 300 g.
  • Rabarberu biezenis – 200 g.
  • Cukurs – pēc garšas
  • Želatīns – 10 – 12 g.

 

Dekorēšanai:

Dekorē pēc patikas ar svaigām ogām un/vai viegli apvārītiem rabarberiem.

Foto:Rimi.lv

Pagatavošana:

Sakarsē cepeškrāsni līdz 190 grādiem, ietauko kūkas formu. 

Izmanto formu ar 18-21 cm diametru.

Puto olas ar cukuru līdz gaisīgai konsistencei. Iecilā izsijātus miltus un lej formā.

Cep līdz gatavībai 18-22 minūtes. Atdzesē.

Saputo Filadelfijas sieru ar jogurtu.

Aukstā rabarberu biezenī iejauc želatīnu un ļauj uzbriest 5 minūtes.

Tad sakarsē to, līdz želatīns izkūst.

Pievieno to siera masai un sajauc.

Lej formā un liec ledusskapī sastingt vismaz uz 3 stundām. Pēc tam dekorē. 

Iepriekšējais rakstsHoroskopa zīmes, kurām JŪNIJS būs īpaši labvēlīgs
Nākamais rakstsKnifi, kā Jāņos nepieņemties svarā un nepiedzīvot paģiras