Rabarberu sezona pašā plaukumā, tāpēc izmanto šo recepti un pagatavo gardu svaigā siera un rabarberu kūku. Recepti piedāvā “Rimi Gardēži” šefpavārs Normunds Baranovskis.
Nepieciešams pamatnei:
- Olas – 2 gab.
- Cukurs – 2 ĒK
- Kviešu milti – 2 ĒK
Nepieciešams siera masai:
- Filadelfijas siers – 2 pac.
- Jogurts bez piedevām – 300 g.
- Rabarberu biezenis – 200 g.
- Cukurs – pēc garšas
- Želatīns – 10 – 12 g.
Dekorēšanai:
Dekorē pēc patikas ar svaigām ogām un/vai viegli apvārītiem rabarberiem.
Pagatavošana:
Sakarsē cepeškrāsni līdz 190 grādiem, ietauko kūkas formu.
Izmanto formu ar 18-21 cm diametru.
Puto olas ar cukuru līdz gaisīgai konsistencei. Iecilā izsijātus miltus un lej formā.
Cep līdz gatavībai 18-22 minūtes. Atdzesē.
Saputo Filadelfijas sieru ar jogurtu.
Aukstā rabarberu biezenī iejauc želatīnu un ļauj uzbriest 5 minūtes.
Tad sakarsē to, līdz želatīns izkūst.
Pievieno to siera masai un sajauc.
Lej formā un liec ledusskapī sastingt vismaz uz 3 stundām. Pēc tam dekorē.