Joprojām aktīvi uzdarbojas krāpnieki un izmanto dažādas metodes, lai izkrāptu no Jums naudu. Uzmanīgi izlasiet šo ziņu, lai uzzinātu, kā rūpēties par savu naudu un neiekrist krāpnieku lamatās, paziņojumā klientiem vēsta Latvijas lielākā un populārākā komercbanka “Swedbank”. “Swedbank” izplata brīdinājumu visiem klientiem

Sargājiet visus savus PIN kodus
Visi PIN kodi – gan kartes, gan Smart-ID, gan kodu kalkulatora – ir Jūsu paraksts! Izmantojiet tos ļoti uzmanīgi un neizpaudiet nevienam.

Aizdomīgas saites
Ja saņemtajā e-pastā vai īsziņā ir saite uz kādu vietni, kurā Jums prasa autorizēties, lai apliecinātu savu identitāti, tā noteikti nav mūsu sūtīta ziņa.

Aizdomīgs ienākošais zvans
Ja ienākošā zvana laikā kāds lūdz Jums nosaukt vai ievadīt savus internetbankas piekļuves datus un Smart-ID/kodu kalkulatora kodus, varat būt pārliecināts, ka zvanītājs nav mūsu darbinieks.

Mazāk ir vairāk
Maksājumu limitiem jābūt tik zemiem, cik nepieciešams ikdienas lietošanai. Lielākiem pirkumiem limitu vienmēr varat palielināt un pēc tam atkal samazināt mūsu mobilajā lietotnē vai internetbankā.

Ieslēgt, izslēgt
Pirkumi internetā jāieslēdz tikai tām kartēm, kuras pirkumiem internetā izmantojat bieži. Ja šādus pirkumus veicat reti, mobilajā lietotnē vai internetbankā pirkumus internetā ieslēdziet tikai šīm retajām reizēm.

Esiet informēti
Nodrošiniet, lai mobilajā lietotnē paziņojumi no mums būtu vienmēr ieslēgti, jo tad vienmēr saņemsiet paziņojumus par savā kontā notikušajiem darījumiem.

Šaubu gadījumā bloķējiet
Ja Jums ir šaubas, vienmēr varat īslaicīgi un ātri bloķēt savu karti mobilajā lietotnē vai internetbankā.

Vairāk par sešiem populārākajiem krāpnieku paņēmieniem uzziniet šeit. Parūpēšanās par savas naudas drošību neprasīs vairāk par 5 minūtēm Jūsu laika.

Ja krāpniekam ir izdevies ievilināt Jūs savās lamatās, ziņojiet par to “Swedbank” pa tālruni 67 444 444.

Seko mums arī soctīklos: FacebookInstagram,  X , Threads

Iepriekšējais rakstsMilzīgas pārmaiņas gaida leģendāro apvienību “Apvedceļš”
Nākamais rakstsKā uz ceļiem izvairīties no dzīvnieku notriekšanas un ko iesākt, ja tas tomēr noticis