Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 25. janvāra plkst. 6.30 līdz 26. janvāra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 47 izsaukumus – 12 uz ugunsgrēku dzēšanu, 17 uz glābšanas darbiem, bet 18 izsaukumi bija maldinājumi.

Plkst. 18.25 saņemts izsaukums uz Rīgu, kur sākotnējā informācija liecināja, ka ugunsdzēsējiem glābējiem būs jāpalīdz Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem iekļūt divpadsmitstāvu dzīvojamās mājas otrā stāva dzīvoklī. Iekļūstot dzīvoklī, tika konstatēts, ka tajā atrodas bojāgājis cilvēks. Apsekojot dzīvokli, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka virtuvē uz gāzes plīts bija dedzis virtuves dvielis 0,2 m2 platībā. Cilvēka bojāejas apstākļus noskaidros Valsts policija.

Plkst. 03.17 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Tukuma novada Kandavu, kur divstāvu dzīvojamās mājas vienā no dzīvokļiem bija radies sadūmojums un skanēja dūmu detektors. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka dūmvadā dega sodrēji 1 m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās 11 cilvēki. Plkst. 04.03 ugunsgrēks likvidēts.

Plkst. 12.12 VUGD saņēma izsaukumu uz Rūpniecības ielu Madonā, kur garāžā dega griesti, gāzes balons, kā arī sadzīves mantas 3 m2 platībā. Ugunsgrēkā cieta cilvēks. Plkst. 13.23 darbs notikuma vietā noslēdzās.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega dzīvojamā māja, sodrēji četru ēku dūmvados, mikroautobuss, vieglās automašīnas motortelpa, elektrības balsts, elektrosadales skapis, radiators un siena, dienas gaismas barošanas bloks, sadzīves mantas, paklājs un spainis.

Iepriekšējais rakstsTavs horoskops veiksmīgai dienai – 26. janvāris
Nākamais rakstsIecienītais ziemas galamērķis Kipra ietver risku atvest mājās nāvējošu vīrusu savam kaķim Latvijā