Aizvadītajā diennaktī valstī reģistrēti 98 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cietuši deviņi cilvēki un viens gājis bojā. Kopumā ceļu satiksmes jomā sastādīti 368 administratīvo pārkāpumu protokoli, tajā skaitā 150 par ātruma pārsniegšanu, trīs par agresīvu braukšanu, deviņi par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā un viens – narkotisko vielu iespaidā.

Ceļu satiksmes negadījums ar bojā gājušo:

17.12.2019. pulksten 23.11 Rīgā, Daugavgrīvas šosejā, kāda uzņēmuma teritorijā, vadot traktoru “Volvo”, tika uzbraukts velosipēdistam, kurš no gūtajām traumām notikuma vietā gāja bojā. Policija turpina skaidrot notikušā apstākļus.

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 17.decembra plkst. 6.30 līdz 18.decembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 37 izsaukumus – 14 uz ugunsgrēku dzēšanu, 17 uz glābšanas darbiem un seši izsaukumi bija maldinājumi.

Vakar plkst. 12.07 VUGD saņēma informāciju, ka Liepājā daudzstāvu dzīvojamā mājā ir jūtami dūmi. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka vienā no ēkas dzīvokļiem bija aizdedzies pie apkures ierīces novietots krēsls 0,1m2 platībā. Liesmas bija izdevies apdzēst pirms VUGD ierašanās. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Mājoklī nebija uzstādīts dūmu detektors, kas savlaicīgi būtu brīdinājis par ugunsgrēka izcelšanos, tādējādi iespējams pasargājot cilvēku no saindēšanās ar degšanas produktiem.

VUGD aicina ievērot piesardzību, izmantojot sildierīces, kā arī novietot mēbeles un citus degtspējīgus priekšmetus drošā attālumā no apkures ierīcēm!

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, elektroinstalācija, trīs gadījumos vieglās automašīnas, neapsaimniekota ēka, telpu apgaismojuma spuldze, siltumnīca, elektrisko rotājumu virtene, bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, sodrēji dzīvojamās mājas dūmvadā, starpstāvu pārsegums.

Vakar Pļaviņu novadā ugunsdzēsēji glābēji no Daugavas izcēla bojāgājušu cilvēku un nodeva Valsts policijai.

Iepriekšējais rakstsGadu pēc traģēdijas Jūrmalā eksministre aizvien nespēj par to runāt
Nākamais rakstsLaika vērotājs Bukšs piedzīvojis lielu pārsteigumu – FOTO