Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 25. jūlija plkst. 6.30 līdz 26. jūlija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 40 izsaukumus – 14 uz ugunsgrēku dzēšanu, 20 uz glābšanas darbiem, bet seši izsaukumi bija maldinājumi.

Vakar pēc astoņiem no rīta Jūrmalā ugunsdzēsēji glābēji no dīķa izcēla cilvēku, kuram Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķi konstatēja nāvi. Šogad glābēji piedalījušies 73 mirušu cilvēku izcelšanā no ūdens, tostarp 30 bojā gājuši kopš peldsezonas sākuma maija vidū.

Šorīt plkst. 04.51 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Stirnu ielu Jūrmalā, kur vienstāva moduļu tipa ēkā dega sadzīves mantas 20 m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējies viens cilvēks. Plkst. 07.21 ugunsgrēks likvidēts.

Plkst. 02.22 tika saņemts izsaukums uz Dobeles novada Auci, kur trīsstāvu dzīvojamās mājas otrā stāva balkonā dega atkritumu spainis 0,03 m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no ēkas bija evakuējušies astoņi cilvēki. Plkst. 02.45 degšana tika likvidēta.

Plkst. 00.23 VUGD saņēma izsaukumu uz Jelgavas novada Platones pagastu, kur dega divstāvu dzīvojamā māja 180 m2 platībā. Plkst. 05.26 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts.

Plkst. 19.31 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Rīgas ielu Gulbenē, kur daudzdzīvokļu mājas pirmajā stāvā uz plīts bija piededzis bez uzraudzības atstāts ēdiens 0,5 m2 platībā. No piedūmotā dzīvokļa tika izglābts viens cilvēks. Plkst. 19.45 ugunsgrēks likvidēts. 

Cilvēki, gatavojot ēdienu uz plīts, nereti mēdz aiziet uz citu istabu un atgulties, ātri izskriet līdz veikalam vai piesēsties pie datora, nepamanot, kā ēdiens piedeg, radot spēcīgu sadūmojumu. Labākajā gadījumā šādas rīcības sekas būs piededzis katliņš un smakojošs dzīvoklis, bet sliktākajā – mājokļa iemītnieki var saelpoties dūmus un gūt veselības traucējumus. VUGD atgādina, ka ēdiena gatavošana prasa nepārtrauktu uzmanību!

Plkst. 15.59 VUGD saņēma izsaukumu uz Ķekavas novada Ķekavas pagastu, kur dega vienstāva mūra ēkas kūts ar atklātu liesmu 350 m2 platībā. Notikuma vietā strādāja 16 ugunsdzēsēji glābēji. Plkst. 19.04 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 12.45 tika saņemts izsaukums uz Tukuma novada Lestenes pagastu, kur bija noticis ceļu satiksmes negadījums. Ugunsdzēsēji glābēji palīdzēja diviem cilvēkiem izkļūt no automašīnas, ar vinčas palīdzību automašīnu izvilka uz ceļa braucamās daļas un plkst. 13.45 darbu notikuma vietā noslēdza.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega vieglā automašīna, bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, elektrosadales skapis, elektrolīnijas balsts, vadi, sausā zāle, divas stārķa ligzdas, bišu strops un atkritumi.

Iepriekšējais rakstsPamatīgu kūleni apmetusi Nacionālā teātra aktiera dzīve
Nākamais rakstsAtrasta meitene, kura Rīgā izgāja pastaigāties un neatgriezās