Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 30. jūlija plkst. 6.30 līdz 31. jūlija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 200 izsaukumus – 10 uz ugunsgrēku dzēšanu, 170 uz glābšanas darbiem, bet 20 izsaukumi bija maldinājumi. Trešdiena sākusies ar ziņu par lielu nelaimi Pierīgā

Īsi pirms desmitiem vakarā ugunsdzēsēji glābēji devās uz Ādažu novada Carnikavas pagastu, kur no pludmales nogādāja bojāgājušu cilvēku līdz piebraucamajam ceļam un nodeva Valsts policijas amatpersonām.

Trešdien līdz plkst. 08.00 112 kontaktu centros saņemti jau gandrīz 1500 pieteikumi vēja un lietus radīto seku likvidēšanas darbiem. Arī otrdienā atklājas arvien jauni postījumi, par kuriem iedzīvotāji zvana uz 112. Visvairāk pieteikumu jeb gandrīz 700  ir no Rīgas iedzīvotājiem, savukārt par vēja postījumiem Jūrmalā un Rīgas reģionā ziņots nedaudz virs 500 reižu. Zemgalē pieteikti 222 postījumi. VUGD turpina piedalīties postošā vēja radīto seku likvidēšanas darbos, šobrīd visvairāk Rīgā un Jūrmalā. Jelgavas novada Ozolniekos vakar tika uzsākti ūdens pārsūknēšanas darbi, kas šorīt turpinās.

Šonakt plkst. 00.18 VUGD saņēma izsaukumu uz Preiļu novada Aglonas pagastu, kur saskaņā ar saņemto informāciju ugunsgrēks bija izcēlies divstāvu dzīvojamā mājā. Ierodoties tika konstatēts, ka deg vienstāva dzīvojamās mājas mansarda stāvs un jumts 200 m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no mājas evakuējās pieci cilvēki. Ugunsgrēka dzēšanā piedalījās ugunsdzēsēji no Višķiem, Krāslavas, Preiļiem un Maltas. Plkst. 08.03 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks likvidēts.

Plkst. 19.24 VUGD saņēma izsaukumu uz Zīlēnu ielu Ķekavā, kur cilvēks paša spēkiem nevarēja izpeldēt no ūdenstilpes. Ierodoties notikuma vietā, cilvēks turējās pie betona balsta un stropes. Ugunsdzēsēji glābēji cilvēku izglāba un plkst. 20.13 darbu notikumā noslēdza.

VUGD aicina cilvēkus, atpūšoties pie ūdens, objektīvi novērtēt ūdenstilpi – tās dziļumu, straumes spēku, gultni, kā arī savas prasmes un fizisko sagatavotību. Gadījumā, ja redzat, ka notikusi nelaime, nekavējoties zvaniet 112!

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, divos gadījumos sadzīves mantas, trīs elektrības stabi, siltumizolācija, koka stumbrs un divos gadījumos atkritumi.

Aizvadītajā diennaktī valstī reģistrēti 135 ceļu satiksmes negadījumi, tajos cietušas 19 personas. Kopumā ceļu satiksmes jomā pieņemti 494 administratīvo pārkāpumu lēmumi, tajā skaitā 219 par ātruma pārsniegšanu un 10 par agresīvu braukšanu. Savukārt par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā uzsākti pieci kriminālprocesi.

Seko mums arī soctīklos: FacebookInstagram,  X , Threads

Iepriekšējais rakstsDigitālā trauksme: kas jāzina par šo moderno saslimšanu un tās ārstēšanu
Nākamais rakstsNepilngadīgais Daugavpilī nozog divas automašīnas un bēg no policijas ar ātrumu 162 km/h – VIDEO