Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 3. septembra plkst. 6.30 līdz 4. septembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 53 izsaukumus – 13 uz ugunsgrēku dzēšanu, 25 uz glābšanas darbiem, bet 15 izsaukumi bija maldinājumi. Traģiski bojā gājuši četri cilvēki. Trešdienas rītā Latviju pāršalkušas ļoti skumjas vēstis

Plkst. 01.05 VUGD saņēma informāciju, ka Madonā deg dzīvojamā māja. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka dzīvojamā māja jau deg ar atklātu liesmu pilnā platībā un tai ir iebrucis jumts. Dzēšanas darbu laikā ēkā atrasti divi bojāgājušie, bet viens cilvēks evakuējās no ēkas pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās. Plkst. 04.11 liesmu izplatīšanās ierobežota – ēkas pirmais stāvs dega 200 m2 un jumts 200 m2 platībā. Darbs notikuma vietā noslēdzās plkst. 07.11.

Vakar no rīta Preiļu novada Aglonas pagastā no ūdenstilpes ugunsdzēsēji glābēji izcēla bojāgājušo, bet desmitos vakarā bojāgājušais izcelts no upes Daugava Rīgā. Bojāgājušie nodoti Valsts policijas darbiniekiem. Līdz ar to ugunsgrēki šogad prasījuši 39 dzīvības, bet no ūdens izcelti 78 miruši cilvēki.

Ugunsdzēsēji glābēji devās uz izsaukumiem, kuros dega gāzes plīts, atkritumi, lapene, siena, sausā zāle un vieglās automašīnas motortelpa.

Aizvadītajā diennaktī valstī reģistrēti 125 ceļu satiksmes negadījumi, tajos cietušas 24 personas. Kopumā ceļu satiksmes jomā pieņemti 479 administratīvo pārkāpumu lēmumi, tajā skaitā 220 par ātruma pārsniegšanu un viens par agresīvu braukšanu. Savukārt par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā uzsākti trīs kriminālprocesi un viens kriminālprocess par transportlīdzekļa vadīšanu iespējamā narkotisko vielu iespaidā.

Seko mums arī soctīklos: FacebookInstagram,  X , Threads

Iepriekšējais rakstsBrīdina par trešdien gaidāmo laiku
Nākamais rakstsSinoptiķis nāk klajā ar būtiskiem jaunumiem par laiku turpmāk septembrī