Ukrainā dzimusī Mila Kunis pārtrauc klusumu par Krievijas iebrukumu. Viņa un viņas vīrs aktieris Eštons Kačers izveidojuši ziedojumu lapu, lai gūtu naudu cilvēkiem, kuri aizbēguši no kara plosītās valsts, vēsta ārzemju mediji.

Mila Kunisa un viņas vīrs Eštons Kačers ne tikai nolēmuši zietot paši, bet ir izveidojuši ziedojumu fondu un apņēmušies kopīgiem spēkiem saziedot vismaz 30 000 000 ASV dolāru (~27 milj. Eur), lai palīdzētu sniegt tūlītēju humāno palīdzību Ukrainas bēgļiem.

Pāris ceturtdien, 3. martā, atvēra “GoFundMe” lapu ar mērķi savākt 30 000 000 dolāru, palīdzot arī Flexport.org un Airbnb.org, kas ir divas organizācijas, kas aktīvi darbojas uz vietas, sniedzot tūlītēju palīdzību tiem, kam tā visvairāk nepieciešama.

Mila, kura dzimusi Čerņivci pilsētā, Ukrainā, dalījās video, kurā redzama kopā ar Eštonu, Instagram kontā, kur viņa pirmo reizi publiski runāja par postošo konfliktu savā dzimtenē.

“Es esmu dzimusi Čerņivci, Ukrainā 1983. gadā. Es ierados Amerikā 1991. gadā. Es vienmēr esmu uzskatījusi sevi par amerikānieti,” 38 gadus vecā aktrise iesāka savu runu video. “Lepna, ka esmu amerikāniete. Man patīk viss, ko šī valsts ir darījusi manas un manas ģimenes labā. Bet šodien jūtu, ka es nekad neesmu bijusi tik lepna par to, ka esmu ukrainiete,” viņa turpināja. Un Kačers mīļi piebilda, ka nekad nav bijis tik lepns, ka ir precējies ar ukrainieti.

Mila turpināja: “Notikumi, kas risinājušies Ukrainā, ir postoši. Šajā pasaulē nav vietas šāda veida netaisnīgiem uzbrukumiem cilvēcei.” 44 gadus vecais aktieris uzteica valsts, kurā dzimusi Mila, iedzīvotāju drosmi, vienlaikus uzsverot, cik svarīgi ir arī parūpēties par to cilvēku vajadzībām, kuri izvēlējušies atrasties drošākās vietās.

“Mēs vācam līdzekļus, lai atbalstītu palīdzības pasākumus, kam būs tūlītēja ietekme un kas nodrošinās piegādes ar tik ļoti nepieciešamo humāno palīdzību bēgļiem. Šobrīd galvenais izaicinājums ir loģistika. Ir nepieciešami mājokļi, un ir nepieciešami piegādes resursi, lai lietas varētu nogādāt,” skaidroja Kačers.

Mila atklāja, ka viņa un Eštons ar savu nesen izveidoto “GoFundMe” starpniecību ir nolēmuši ziedot līdz pat 3 000 000 dolāru vērtībā Airbnb.org un Flexport.org”. Saskaņā ar ziedojumu vākšanas rīkotājiem, kravu pārvadātājs Flexport organizē palīdzības preču sūtījumus uz bēgļu apmetnes vietām Polijā, Rumānijā, Ungārijā, Slovākijā un Moldovā.

Tikmēr nomas uzņēmums “AirBnB” nodrošina bezmaksas īstermiņa mājokli bēgļiem, kuri bēg no Ukrainas. Mila mudināja skatītājus atbalstīt līdzekļu vākšanu un ziedot tik, cik katram ir iespējams, cerot sasniegt savu mērķi 30 000 000 ASV dolāru.

“Ukrainas tauta ir spēcīga un drosmīga, taču tas, ka esat stiprs un drosmīgs, nenozīmē, ka neesat atbalsta cienīgs. Mums ir jāatbalsta Ukrainas tauta,” pāris turpināja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mila Kunis (@mila_kunis_officiall)

Aktrise savā Instagram kontā dalījusies arī ar baisiem video, kur pauž milzu nosodījumu Putinam un aicina cilvēkus atvērt acis. 

Iepriekšējais rakstsAr skarbiem vārdiem par Krievijas sāktā kara atbalstītājiem klajā nāk arhibīskaps Vanags
Nākamais rakstsSipeniece-Gavare vairs nespēj klusēt; par dezinformācijas upuri kritusi pat kolēģe