Noskaidro, kādus pārtikas produktus ieteicams lietot tieši tavai horoskopa zīmei!

AUNS (21. marts – 20. aprīlis)

Parasti šajā zīmē dzimušajiem uzturs nav īpaši nozīmīgs, proti, iespējams, tu dažkārt īsti neaizdomājies par to, ko liec vēderā. Tev var būt grūtības ievērot dzelžainu diētu, jo izjutīsi iekšēju diskomfortu. Šī iemesla dēļ auniem ir nepieciešama diēta, kas ļaus samazināt svaru, taču ne ar drastiskiem paņēmieniem. Tev ir ieteicami jūras produkti, īpaši dažādas zivis. Tāpat piena produkti, īpaši – siers un biezpiens. Neaizmirsti arī par augļiem – gan svaigā, gan žāvētā veidā. Mielojies arī ar riekstiem, īpaši mandelēm un pistācijām. Zvaigznes norāda, ka tev ir jābauda smiltsērkšķi, mellenes, kā arī vilkābeles augļi.

 

VĒRSIS (21. aprīlis – 20. maijs)

Šajā zvaigznājā dzimušajiem ir jāēd nesteidzoties. Veselības uzturēšanai lieto uzturā vairāk dārzeņus – kartupeļus, burkānus, bietes un dažādus kāpostus. Ēd liesu gaļu. Zvaigznes norāda, ka tev īpaši ieteicamas cidonijas, plūmes un persiki. Ierobežo kafijas patēriņu; dzer vairāk dažādas tējas. Mielojies ar zemeņu un aveņu ievārījumu.

 

DVĪŅI (21. maijs – 21. jūnijs)

Dvīņi nedrīkst ēst pārāk vēlu vakarā. Šajā laikā baudi vieglas vakariņas, kas ievērojami uzlabos tavu pašsajūtu. Tev jāmielojas ar dažādiem pākšaugu ēdieniem – pupiņām un zirņiem dažādās variācijās. Vai tavā ēdienkartē ir baklažāni, bumbieri un olīvas? Ja nē, veic korekcijas! Zvaigznes norāda, ka tev jāierobežo dažādu konditorejas izstrādājumu lietošana, kā arī labāk ar alkoholiskajiem dzērieniem ir jābūt uz Jūs. Ir pavasaris, īstais laiks, lai iekļautu savā ēdienkartē, piemēram, salātos nātres – tev tas ir īpaši ieteicams! Raugi, lai uzņem pietiekamu šķidruma daudzumu, vismaz 8 glāzes tīra ūdens vai negāzēta minerālūdens dienā.

 

VĒZIS (22. jūnijs – 22. jūlijs)

Visticamāk, tu esi gardēde, vai ne? Tomēr tas netraucē šajā zīmē dzimušos, ja nepieciešams – veselības uzlabošanai, ievērot pat dzelžainu diētu. Tev īpaši ieteicams ēst bieži, taču nelielām porcijām. Biežāk palutini sevi ar dažādām dārzeņu zupām un liesu gaļu, īpaši putna gaļu. No dārzeņiem vēžiem ieteicami kabači un svaigie gurķi. Zvaigznes brīdina, ka tev vienmēr ir jāpārliecinās vai pārtika nav sabojājusies. Tāpat neaizraujies ar skābiem augļiem.

 

LAUVA (23. jūlijs – 22. augusts)

Zvaigznes norāda, ka šajā zīmē dzimušajiem bieži rodas liekā svara problēmas, jo kā jau dzīvnieku karalim – šī horoskopa pārstāvim gribas palutināt sevi ar visu labāko, kas gan ne vienmēr ir arī tas veselīgākais! Pārskati savu ēdienkarti un noteikti iekļauj tajā veselīgās selerijas, apelsīnus un dažādus žāvētus augļus. Neaizraujies ar saldiem konditorejas izstrādājumiem un trekniem ēdieniem. Brokastīs mielojies ar prosas biezputru. Lauvai īpaši ieteicams ēst olas dzeltenumus. Pašsajūtas uzlabošanai lieto vilkābeles augļus. Dzer kakao.

 

JAUNAVA (23. augusts – 22. septembris)

Šajā zīmē dzimušajiem ieteicams lietot uzturā dažādus dārzeņus – īpaši vārītus un/vai tvaicētus. Iekļauj savā ikdienas ēdienkartē auzu pārslas, kā arī makaronu ēdienus. Lai uzturētu harmoniju starp fizisko un garīgo ķermeni, lieto augu novārījumus, piemēram, mežrozīšu tēju. Papildini ēdienu ar veselīgo kanēli. Ēd biezpienu. Cik vien iespējams, izslēdz no savas ēdienkartes konservus, dzīvnieku taukus un produktus ar augstu cukura saturu.

 

SVARI (23. septembris – 23. oktobris)

Bieži šajā zīmē dzimušie mēdz aizrauties ar trekniem produktiem. Tāpat vēlas pagaršot teju visu, kas ir pieejams, rezultātā apēdot daudz vairāk nekā biji paredzēts. Turklāt, ja tev ir mazkustīgs dzīvesveids, šādi ēšanas paradumi tikai sekmē gremošanas traucējumus. Regulāri baudi kliju maizi, mīksto sieru. Piešķir ēdienam pikantu garšu ar kanēli. Ēd olas. No augļiem svariem īpaši ieteicamas – zemenes, banāni, āboli, apelsīni un melone. Lieto pākšaugus, kā arī liesu gaļu un zivis. Regulāri baudi ziedkāpostus, burkānus un citus dārzeņus. Lai izvadītu no organisma toksīnus, dzer daudz ūdens.  

 

SKORPIONS (24. oktobris – 22. novembris)

Tev, visticamāk, patīk garšīgi paēst, bet ēst gatavošana nav tā mīļākā nodarbe. Skorpioniem, lai uzturētu labu veselību un možu garu, ir jāievēro mērenība it visā, tai skaitā – ēdienkartē. Zvaigznes norāda, ka tev jāmielojas ar putna gaļu, liellopu aknām, kā arī dažādiem svaigiem, vārītiem un/vai tvaicētie dārzeņiem, īpaši kāļiem un rāceņiem. Ēdiena garšas pastiprināšanai nežēlo ķiplokus un dažādas aromātiskās garšvielas, piemēram, rozmarīnu. Ja vēlies nobaudīt, ko garšīgu, labāk ēd beztauku jogurtu ar dažādu ogu piedevu. Šobrīd, pavasarī, attīri un stiprini organismu ar nātru sulu. Rudenī neaizmirsti par pīlādžogu labvēlīgo ietekmi uz veselību.

 

STRĒLNIEKS (23. novembris – 21. decembris)

Šajā zīmē dzimušajiem parasti piemīt patiess kulināra talants. Strēlnieki labprāt eksperimentē virtuvē un gatavo sev un tuvākajiem dažādus pikantus un gardus ēdienus. Raugi, lai uzņem pietiekamu silīcija daudzumu, pretējā gadījumā tev var rasties problēmas ar matu, ādas un nagu veselību. Ēd zaļos salātus, papriku, vīģes, zemenes, bumbierus, kartupeļus, auzu pārslas un dažādus pilngraudu produktus. Noteikti iekļauj savā ikdienas ēdienkartē zivis, bietes, tomātus, plūmes, apelsīnus, olas, jogurtu, kā arī brūnos rīsus. Uzņem pietiekamu ūdens daudzumu. Ēd valriekstus. Ierobežo sāls un cukura patēriņu.

 

MEŽĀZIS (22. decembris – 20. janvāris)

Zvaigznes norāda, ka šajā zīmē dzimušajiem ir jāēd mazas porcijas. Vislabāk – olbaltumvielas, taukus un ogļhidrātus uzņem atsevišķās ēdienreizēs. Baudi liesu gaļu un dažādus svaigus dārzeņus, īpaši ieteicami sparģeļi un spināti. Mielojies ar mellenēm, zilenēm un kazenēm, kā arī ķiršiem. Iekļauj savā ēdienkartē dažādu graudu putras un lēcas, dzer augu tējas. Tev nenāks par labu dzelžaina diēta, bet gan rūpīgi izplānots, saudzīgāks, bet ne mazāk efektīvs vara zaudēšanas plāns.

 

ŪDENSVĪRS (21. janvāris – 19. februāris)

Nereti šajā zīmē dzimušie nepievērš īpašu vērību savai ēdienkartei, iekļaujot tajā gan pavisam neveselīgus, gan veselīgus un visai izsmalcinātus produktus. Zvaigznes norāda, ka ūdensvīriem ir jāēd daudz svaigu augļu, īpaši granātāboli un ananāsi, tāpat dažādi zaļumi, rieksti, zivis un tvaicēti dārzeņi. Neaizraujies ar termiski neapstrādātu pārtiku un rūgstošiem produktiem, kā arī rafinēto cukuru, to labāk aizstāt ar medu. Ierobežo saldumu patēriņu.

 

ZIVIS (20. februāris – 20. marts)

Šajā zvaigznājā dzimušajiem īpaši jāpievērš uzmanība pietiekamam dzelzs līmenim asinīs. Tā trūkums var izraisīt anēmiju, pazeminātu asinsspiedienu, kā arī veicināt dažādus iekaisuma procesus un dziedzeru darbības problēmas. Regulāri lieto liesu liellopa gaļu, jēru, olu dzeltenumus, aknas, pilngraudu pārslas, miežus, diedzētus graudaugus, bietes, spinātus, sīpolus, rozīnes, dateles, aprikozes, vīnogas, ābolus, citronus un apelsīnus. Ierobežo alkohola un sāls patēriņu. Neaizraujies ar kafiju!

 

Novēlam stipru veselību!

Iepriekšējais raksts3 sievišķīgas retro filmas laiskai brīvdienai
Nākamais rakstsPārsteidzoši: šos svara zaudēšanas likumus tu drīksti pārkāpt!