Gada īsākajai naktij piestāv reibinoši dzērieni. Ja nevēlies gremdēties putainā miestiņa skavās, dzērienu veikalu tīkls AlkOutlet aicina izmēģināt vasarīgu alus kokteili  ar rabarberiem un zemenēm vai krēmīgu persiku – proseko sorbetu. Vasaras garšu kokteiļi Jāņu naktij

Rabarberu – zemeņu – alus limonāde

kokteilis, dzēriens
Foto: Viktorija Kožemjakina

Sastāvdaļas

Rabarberu sīrupa masai

300 g rabarberu

150 g cukura

ūdens

Dzērienam

200 g zemeņu

330 ml alus (var izmantot arī bezalkoholisko alu)

200-400 ml gāzēta ūdens

ledus

piparmētru lapas,

zemeņu un laima šķēlītes rotāšanai.

 

Pagatavošana

  • Pagatavo rabarberu sīrupa masu – rabarberus sagriez nelielos gabalos, liec katlā, pievieno cukuru, nedaudz ūdens un vāri 7-10 minūtes, līdz rabarberi ir mīksti.
  • Izberz rabarberus caur sietiņu, lai iegūtu krēmīgu sīrupa masu ar rabarberu biezeni.
  • Sablendē biezenī svaigas zemenes.
  • Lielā krūkā liec ledu, pārlej to ar rabarberu sīrupa masu un zemeņu biezeni. Pievieno piparmētru lapas, zemeņu un laima šķēlītes, nedaudz apmaisi
  • Pielej ūdeni, alu un baudi.

 

Persiku – proseko sorbets

sorbets

Sastāvdaļas

500 g nelielos kubiņos sagrieztu persiku

200 g proseko

Daži ledus kubiņi

Medus

Pagatavošana

  • Sasaldē persiku gabaliņus.
  • Sasaldētus persikus blendē kopā ar prosecco, ledus kubiņiem un medu. (Medus daudzums būs atkarīgs no persiku salduma pakāpes un Tavam vēlmēm).
  • Baudi!

Vasaras garšu kokteiļi Jāņu naktij

Seko mums arī soctīklos: FacebookInstagram,  X , Threads

Iepriekšējais rakstsGads kopš mazās Justīnes nāves un vecāku aizturēšanas: kāds sods viņus gaida?
Nākamais rakstsSpeciālistu redzējums par siera ēšanu Jāņos