Vai kādreiz esat baudījuši pistāciju, tomātu vai avokado saldējumu? Pagatavojiet paši un nogaršojiet!

 

 PISTĀCIJU SALDĒJUMS

Nepieciešams:

  • 1 tase nolobītu pistāciju;
  • 1 tase cukura;
  • 2 tases trekna piena;
  • 3 tases skābā krējuma;
  • 12 olu dzeltenumi;
  • ½ tējk. mandeļu ekstrakta;
  • sasmalcinātas pistācijas dekorēšanai.

Pagatavošana: kafijas dzirnaviņās vai piestā sasmalcini pistācijas un pusi cukura, taču raugi, lai masa nepārvēršas sviestā. Uzkarsē pienu un krējumu. Sablendē olu dzeltenumus un atlikušo cukuru. Turpinot blendēt, masai pakāpeniski pievieno  uzkarsēto pienu un krējumu. Pārlej katlā, uzliec tam vāku un uz lēnas uguns (zemā temperatūrā) vāri līdz masa pamatīgi sabiezē, vidēji 6 minūtes. Katlu noņem no uguns un šķidrumu pārlej lielā bļodā, pievieno pistāciju un cukura masu un vaniļas ekstraktu. Bļodu pārklāj ar pārtikas plēvi un vismaz uz 2 stundām ievieto ledusskapī, liek saldējuma mašīnā (ja tāda ir) vai saldētavā – ik pa laikam kārtīgi apmaisot. Pirms pasniegšanas dekorē ar pistācijām.

 

ĀTRAIS TOMĀTU SALDĒJUMS

Nepieciešams:

  • 2 lieli tomāti;
  • 200 g saldā krējuma;
  • ~ 2,5 tējk. cukura;
  • 1 tējk. apelsīnu liķiera.

Pagatavošana: tomātus nomazgā un augstā temperatūrā uz 3 minūtēm liec mikroviļņu krāsnī (vai noblanšē). Atdzesē aukstā ūdenī un noņem tiem mizu. Tomātus izberz caur sietu, lai veidojas putriņa. Metāla bļodā sajauc saldo krējumu, cukuru un liķieri, pievieno tomātus. Traukam pārliec pārtikas plēvi un ievieto to saldētavā. Ik pa laikam masu sajauc, līdz tā pilnībā sasalusi.

 

AVOKADO – LAIMA SALDĒJUMS

Nepieciešams:

  • 3 vidēja izmēra avokado;
  • 2 – 3 ēd.k. svaigi spiestas laima sulas;
  • 1 ½ tase pilnpiena;
  • ~ 100 g cukura;
  • ~ 100 g kondensētā piena;
  • 1 tase skābā krējuma.

Pagatavošana: nomizo avokado un izņem tiem mīkstumu. Blenderī liec avokado, laima sulu, pienu, cukuru un kondensēto pienu, sablendē līdz viendabīgai masai. Pievieno skābo krējumu un tikai īsu brīdi sakul. Lej masu saldējuma pagatavotājā vai liec traukā – saldētavā un ik pa laikam kārtīgi samaisi līdz saldējums ir gatavs.

 

Lai labi garšo!

Iepriekšējais rakstsVista ar ananasiem saldskābā mērcē. FOTO recepte
Nākamais rakstsVeselīgi! 3 rukolas salātu RECEPTES