Līdz ar pavasara un arvien siltāka laika iestāšanos, biežāk izvēlamies būt dabā, pavadot laiku sportiskās aktivitātēs, pastaigās vai pārgājienos, nekā ilgas stundas virtuvē gatavojot sarežģītus ēdienus. “Selga Nature”, sadarbībā ar Našķoties Zani, piedāvā viegli pagatavojamas un pavasarim lieliski piemērotas uzkodu receptes. Tā būs īstā izvēle, ja negribas daudz laika veltīt ēst gatavošanai, bet baudīt sātīgu uzkodu, kas dos enerģiju ilgam laikam un vienlaikus nodrošinās pietiekamu daudzumu ikdienā nepieciešamo uzturvielu. Un kurš gan labāk par Našķoties Zani zina, kā pagatavot visgardākās uzkodas? Lūk, divas uzkodu receptes ikvienam gardēdim! Viegli pagatavojamas sausmaizīšu uzkodu receptes iesaka Našķoties Zane
Jāpiebilst, ka pavasaris ir īstais laiks, lai ieviestu nelielas izmaiņas savā ierastajā ēdienkartē un ļautos kulināriem eksperimentiem. Saprotams – jo siltāks laiks aiz loga, jo mazāk gribas garas stundas pavadīt virtuvē, vienlaikus, vēlamies, lai ēdiens būtu vitamīniem bagāts, tajā būtu gan pietiekami daudz olbaltumvielu, gan šķiedrvielu. Tādēļ sausmaizītes ir lieliska maizes alternatīva – to sastāvā vairāk kā puse ir sēklas, kas satur ne tikai olbaltumvielas, vērtīgās Omega taukskābes un virkni vitamīnu, bet arī dzelzi, cinku un selēnu. Visi šie vērtīgie mikroelementi sausmaizītēs ir vairāk nekā maizē, turklāt, to sastāvā nav miltu un šis produkts lieliski noderēs, ja savos uztura paradumos esat vegāns vai veģetārietis.
Sausmaizītēm lieliski piemēroti dažādi smēriņi. Sausmaizīšu sastāvā esošais timiāns piešķir tīkamu Vidusjūras garšas noti, bet abas uzkodu receptes, kuru sastāvā baziliks un saulē kaltētie tomāti, siltā pavasara pēcpusdienā atmiņā atsauc brīvdienas Itālijā.
Ar receptēs norādīto produktu skaitu varēsiet pagatavot desmit sausmaizīšu uzkodu porcijas un gatavošana aizņems nieka desmit minūtes!
Nepieciešams:
CITĀDAIS PESTO AR AVOKADO UN INDIJAS RIEKSTIEM
180 g svaiga bazilika lapiņu
150 ml olīveļļas
80 g Indijas riekstu
80 g parmezāna tipa siera
1 liels nogatavināts avokado
3 ēd.k. citrona sulas
1 ķiploka daiviņa
šķipsniņa sāls
“Selga Nature” sausmaizītes
OLĪVU TAPENĀDE AR SAULĒ KALTĒTIEM TOMĀTIEM
70 g tumšo olīvu (bez kauliņiem)
70 g zaļo olīvu (bez kauliņiem)
30 g saulē kaltētu tomātu eļļā
20 ml eļļas no saulē kaltētiem tomātiem
1 ēd.k. citrona sulas
1 ķiploka daiviņa
saujiņa svaiga bazilika lapiņu
Selga sausmaizītes
Pagatavošana:
AVOKADO PESTO: Virtuves kombainā ber riekstus pievieno bazilika lapiņas, sieru, avokado mīkstumu, citrona sulu, nomizotu ķiploka daiviņu un sāli, sastāvdaļas samaļ, pēcāk, turpinot malšanu, pievieno olīveļļu.
OLĪVU TAPENĀDE: Virtuves kombainā ber tumšās un zaļās olīvas, pievieno tomātus, eļļu, citrona sulu, nomizotu ķiploka daiviņu un baziliku, visas sastāvdaļas samaļ.
Abus smēriņus pasniedz ar “Selga Nature” sausmaizītēm, ko var papildināt ar iecienītajiem garnējumiem, piemēram, papildus avokado vai šķiņķi.