Viena no valstī atpazīstamākajām TV sejām ir populārā TV3 raidījuma “Bez tabu” ilggadējais vadītājs Juris Šteinbergs, kurš pēc izglītības ir biologs un ikdienā strādā Austrumu slimnīcā. Izdevuma “Kas jauns” 2.-8. novembra numurā viņš pastāsta par savu ikdienu šobrīd un to, ko domā par daudzu tautiešu tumsonību vakcinēšanās jautājumā.

Jura ikdiena paiet slimnīcas Laboratorijas dienestā. Ar Covid-19 pacientiem viņš nesaskaras, bet laboratorijā tiek veiktas analīzes. Dienās, kad jāvada “Bez Tabu”, viņš dodas uz turpat netālu no Gaiļezera esošo TV3 studiju, bet mājās tiek vien pēc astoņiem, kad jau sākusies mājsēde. Juris saka, ka ar pašapliecinājumu kabatā godīgi dodas pa taisno uz mājām, bet līdz šim policija viņu nav apturējusi.

TV zvaigzne atzīst, ka, lai arī pats un visa ģimene ir vakcinējušies, sajūta šobrīd ir reti nejauka, jo viņš arī ikdienā redz – kolēģu varēšanai un slimnīcas ietilpībai ir robežas…

Šteinbergs ir neizpratnē, kur muļķības sagrābstās tā sabiedrības daļa, kura ir pret vakcināciju, netic pandēmijai un apgalvo, ka mediji ir uzpirkti un soļo valdības pavadā. Jāpiebilst, ka Juris pēc izglītības ir biologs, turklāt TV3 strādā jau 20 gadus – tādēļ ir īpaši sāpīgi dzirdēt tādas muļķības par savām nozarēm.

Viņš stāsta, ka visu mūžu strādājis ar veselības aprūpi saistītās organizācijas, tādēļ zina, ka tie pārmetumi un meli, kas šobrīd gāžas pār ārstu galvām, ir nepatiesība. Juris nenoliedz – gribas kliegt, kad kārtējo reizi izdzird šīs muļķības par uzpirktajiem medijiem vai ārstu meliem. “Vienkārši pretīgi kaut ko tādu dzirdēt.”

Juris uzskata – ja cilvēks ir muļķis, tad jebkāda zinātne būs bezspēcīga, tēmējot uz tiem, kuri aizgūtnēm klaigā par viltotu Covid-19 statistiku un tamlīdzīgām muļķībām. Jurim sāp sirds, jo vēl pirms pāris gadiem viņš nespētu noticēt, ka mūsu vidū ir tik daudz tumsoņu.

Biologs un TV zvaigzne prognozē, ka šogad “vēl nekas nebeigsies”, bet katrai pandēmijai pienāk beigas.

Visu rakstu lasiet 2.-8. novembra izdevumā “Kas jauns”.

Iepriekšējais rakstsParādās jaunas ziņas par estrādes leģendu Viktoru Lapčenoku
Nākamais rakstsOtrdiena pienākusi ar skumju ziņu