4 porcijas

Laiks: 20 minūtes

 

Vistas pagatavošanai: 

  • 600 g cāļa krūtiņas filejas
  • 1 citrona miziņa
  • 1 – 1,5 tējk. Santa Maria melno piparu, drupinātu
  • 1,5 tējk. Santa Maria sāls
  • 2 ēd.k. rapšu eļļas

 

Cepts kāposts:

  • 1 uz pusēm pārgriezts citrons
  • 1 kāposts, sagriezts ceturtdaļās (4)
  • 50 g gabaliņos sagriezta sviesta
  • 1 ml Santa Maria melno piparu, drupinātu
  • 0,5 tējk. Santa Maria sāls

 

 

Mērce

  • 300 ml skābā krējuma
  • 2 tējk. Santa Maria estragona
  • 1 ml Santa Maria melno piparu, drupinātu
  • 1 tējk. Santa Maria sāls

 

 

Pagatavošana: 

Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 200 grādu temperatūrai

Pievienojiet vistas gaļai sāli, melnos piparus un citrona miziņu.

Ielieciet citronu un kāpostu cepeškrāsnij piemērotā pannā, pievienojiet sāli un melnos piparus. Vienmērīgi izkārtojiet pannā sviestu. Gatavojiet cepeškrāsns vidusdaļā aptuveni 25 minūtes.

Apcepiet vistu eļļā, cepot aptuveni 3 minūtes no katras puses.

Ielieciet vistu pannā pie kāpostiem un aptuveni 15 minūtes kopā cepiet, līdz viss ir gatavs.

Nelielā bļodā samaisiet visas aukstās mērces sastāvdaļas.

Vistu pasniedziet ar ceptajiem kāpostiem, mērci un citronu.

Iepriekšējais rakstsInteresanta recepte: Ananasu un ančo piparu saldējums
Nākamais rakstsOnkoloģe: Saskarsmē ar smagām diagnozēm galvenais nepalikt vienam