Pasaules pastas mēnesī, oktobrī, Linda Tellgrena, bloga Lindas Virtuve autore, piedāvā trīs gardas receptes dažādām gaumēm.

 

 

Fusilli meksikāņu gaumē ar maltu liellopa gaļu

fusilli-meksikanu-gaume-2-20161025

Sātīga un sildoša maltīte nedaudz eksotisku garšu mīļotājiem. Pievieno dārzeņus pēc savas patikas un variē ar garšvielām pēc gaumes. Ne tik pikantais variants derēs arī mazajiem gardēžiem!

 

Izejvielas 4 personām

  • 300g “Dobeles dzirnavnieka” fusilli pastas
  • eļļa cepšanai
  • 1 sīpols, nomizots un sagriezts gabaliņos
  • 2 ķiploka daiviņas, nomizotas un sakapātas
  • 1 dzeltenā paprika, sagriezta gareniski
  • 1 sarkanā paprika, sagriezta gareniski
  • 1 ēdamkarote Meksikas ēdienu garšvielu maisījuma (vari pagatavot, vienādās daļās sajaucot maltas kumīna sēkliņas, saldās paprikas pulveri, maltu raudeni (oregano), šķipsnu čili pulvera un šķipsnu ķiploku pulvera)
  • 550g maltas liellopa gaļas
  • šķipsna sāls
  • 1 ēdamk. brūnā cukura
  • 400ml konservētu tomātu
  • 140g rīvēta siera
  • pasniegšanai – svaigas koriandra lapiņas

 

Pagatavošana

  1. Uzkarsētā eļļā pannā vai katlā apcep sīpola gabaliņus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievieno ķiploku un cep vēl pāris minūtes. Tad pievieno paprikas sloksnītes un cep 3 minūtes. Pannas saturam pievieno gaļu un garšvielu maisījumu, sāli un cukuru. Ik pa laikam apmaisot, cep 5 minūtes.
  2. Gaļai pievieno tomātus, samaisi un liec pannai (katlam) vāku, lai sautējas 7-10 minūtes. Pannas saturam pārkaisi rīvēto sieru, izslēdz uguni un uzliec vāku. Pēc 5 minūtēm, atkal visu samaisi.
  3. Kamēr kūst siers, lielā katlā uzvāri ūdeni ar pievienotu šķipsnu sāls. Ber ūdenī pastu un vāri 7 minūtes, līdz pastai ir al dente. Nolej ūdeni. Samaisi fusilli par gaļas mērci. Pasniedz karstu, pārbērtu ar koriandra lapiņām.

 

 

Penne ar zaļumiem un fetu

penne_zalumi_feta-1-20161025

Vieglāka pastas versija – ar krāsainiem tomātiem, spinātu pesto un rukolu. Līdzsvaram – nedaudz sāļais fetas siers.

 

Izejvielas 4 personām

  • 350g “Dobeles dzirnavnieka” pennes pastas
  • šķipsna sāls
  • 300g sarkano plūmju tomātu, sagriezti šķēlītēs
  • 250g dzelteno plūmju tomātu, sagriezti šķēlītēs
  • sauja rukolas lapiņu
  • 140g fetas siera, sadrupināta

 

Spinātu pesto gatavošanai

  • 60g spinātu lapiņu
  • 50g ciedru (pīniju) riekstu
  • 70ml pirmā spieduma olīveļļas
  • 1 ķiploka daiviņa, nomizota
  • 20g rīvēta cietā siera

 

Gatavošana

  1. Lielā katlā uzvāri ūdeni ar pievienotu šķipsnu sāls. Ber ūdenī pastu un vāri aptuveni 7 minūtes, līdz pastai ir al dente. Nolej ūdeni.
  2. Pagatavo pesto, saberot blenderī visas sastāvdaļas.
  3. Karstai pastai pievieno pesto un samaisi. Pievieno tomātus, rukolu un atkal samaisi. Liec šķīvjos un pārber ar fetas sieru. Pasniedz karstu.

 

Žāvētas vistas salāti ar fusilli sinepju mērcē

fusilli-zaveta-vista-2-20161025

Gardi salāti piemēroti arī svētku bufetes veida galdam. Vienkārši pagatavojami un uzglabājot “neatsulojas”.

 

Izejvielas 4 personām

  • 250g “Dobeles dzirnavnieka” fusilli pastas
  • šķipsna sāls
  • 450g žāvētas vistas gaļas
  • 180g redīsu, sagriezti plānās šķēlītēs
  • 2 āboli, nomizoti un sagriezti plānās šķēlītēs
  • maza buntīte ar sagrieztiem lociņiem

 

Mērcei

  • 3 ēdamk. majonēzes
  • 3 ēdamk. pilngraudu sinepju
  • 1 tējk. medus
  • 1 ēdamk. ūdens

 

Gatavošana

  1. Lielā katlā uzvāri ūdeni ar pievienotu šķipsnu sāls. Ber ūdenī pastu un vāri aptuveni 7 minūtes, līdz pasta ir al dente. Nolej ūdeni un pastu atdzesē.
  2. Bļodiņā pagatavo salātu mērci, sajaucot visas tās sastāvdaļas.
  3. Lielā bļodā sajauc kopā pastu, žāvēto vistas gaļu, redīsus, ābolus un lociņus. Lej pāri mērci un samaisi.

 

Iepriekšējais rakstsTOP 5 farmaceita ieteikumi imunitātes stiprināšanai rudenī
Nākamais rakstsNEDĒĻAS PLĀNS: labvēlīgās dienas tavam skaistumam un labsajūtai 31. oktobris – 6. novembris