Uzmeistaro savai ģimenei gardu, ātri pagatavojamu kūku. Iepriecini savus mīļos!
Recepti iesūtījusi BrīvBrīdis.lv lasītāja: Sarmīte Lērme
Nepieciešams:
- 600 g skābā krējuma;
- melone;
- 360 g biezpiena;
- 100 g cukura;
- 1 paciņa Selgas cepumu;
- 100 g sviesta;
- 25 g želatīna.
Pagatavošana:
Cepumus sasmalcina un samīca ar sviestu.
Krējumu sakuļ ar cukuru kamēr masa dubultojas, pievieno caur sietiņu izberztu biezpienu un 250 g meloni smalki sarīvētu, masai pievieno uzbriedinātu, izkausētu želatīnu.
Cepumu un sviesta masu izlīdzina veidnē.
Ielej aptuveni pusi krējuma masas un ieliek melones gabaliņus, kā patīk labāk – vai lielākus, vai mazākus, pārlej palikušo krējuma masu.
Melone dod patīkami vēsu garšu.
Liek ledusskapī uz vismaz 2 h (lai sacietē želatīns), bet labāk, ja ir iespējams atstāt nostāvēties uz nakti.
Lai labi garšo!