“Es nepaspēju” – šādu atbildi bieži nākas dzirdēt Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas mediķiem, kad Covid-19 pacientiem tiek vaicāts, kādēļ viņi nav vakcinējušies pret bīstamo vīrusu. To šodien pastāstīja slimnīcas Covid-19 nodaļas pneimonoloģe Zaiga Kravale.

Speciāliste atklāj, ka šie nevakcinētie pacienti ļoti labi apzinās, ka mediķi centušies viņus uzrunāt vēl pirms saslimšanas un tagad viņi paši nonākuši šajā situācijā, ar kuru iepriekš mediķi likuši rēķināties. Visbiežāk izskanot vārdi “es nepaspēju”. Ārste norāda, ka tā nav atbildības uzņemšanās, jo šobrīd nav ne mazāko problēmu aiziet un novakcinēties. Vakcīnas ir pieejamas un bez maksas.

Tāpat no pacientiem izskan bažas par blakusparādībām, starp kurām daudzi ir tie paši mīti, ko speciālisti un žurnālisti neskaitāmas reizes jau skaidrojuši un atspēkojuši. Un vēl esot tādi pacienti, kuri savu nevakcinēšanos skaidro ar protestu un iespītēšanu valdībai. Viņi saka, ka nav apmierināti ar politisko iekārtu, esot sajūta, ka valdība spiež vakcinēties, tādēļ šie iedzīvotāji to vienkārši nedara.

Daktere norāda – beigu beigās kam tad šie cilvēki ir iespītējuši? Vai mēs iespītējam valdībai, nokļūstot slimnīcā vai zaudējot tuvinieku?

 

Iepriekšējais rakstsNo otrdienas laiks mainīsies – prognoze 7 dienām!
Nākamais rakstsVakcinētais eksprezidents Zatlers saslimis ar Covid-19