Pagatavo un nobaudi šo gardo apelsīnu un šokolādes saldēdienu!
Recepti iesūtījusi BrīvBrīdis.lv lasītāja Sarmīte Lērme.
Nepieciešams:
- 3 apelsīni (no kuriem izspiež 250 ml sulas);
- 5 olas;
- 200 g melnās šokolādes;
- 35 g želatīna;
- 80 g brūnā cukura (var arī balto).
Pagatavošana:
Apelsīnu sulu lej katliņā, pieber cukuru un uzkarsē, bet neuzvāra.
Sulai ar cukuru pieliek uzbriedinātu želatīnu un maisa kamēr viss pilnībā izkusis.
Masā iemaisa ūdens peldē izkausētu šokolādi.
Pievieno olu dzeltenumus.
Pilnīgi atdzisušā apelsīnu – šokolādes masā iecilā stingrās putās saputotus olu baltumus.
Musu salej trauciņos un liek ledusskapī uz visaz 1 – 2 stundām.
Dekorē ar šokolādi.
Lai labi garšo!