Cik skaisti, kad ar brīnišķīgu frizūru, varam spoguļoties un justies labi. Taču slikta, nepiemērota frizūra var ne tikai nepiestāvēt, bet pat likt cilvēkam izskatīties vecākam. Piedāvājama plūkot dažas no izplatītākajām sieviešu matu sakārtojumu kļūdām, kā arī – padomi, kā tās novērst.

 

Pārlieku gari mati

Gari mati ir sievietes skaistākā rota, taču tomēr ir jāsaprot, ka tas neattiecas uz pārmērībām. Turklāt – matu garums jāpielāgo vecumam. Pārāk gari mati vienmēr padarīs  tevi vecāku. Ja mati ir garāki par vietu, kur beidzas ribas, tad ar pārliecību var teikt, ka tu jau izskaties vecāka par saviem gadiem. Tā vietā izmēģini vidēja garuma boba griezumu. Vai griezumu, kas ir  2 – 5 cm garāks par zoda līniju.  Ja tomēr vēlies garus matus – uz priekšu! Bet pārliecinies, lai tie nav īsāki priekšā, bet garāki aizmugurē, jo šis variants ir pavisam novecojis.

 

Nepareizs garums

Sejas formai piemērotākā matu griezuma atrašana var patērēt ļoti daudz laika. Lai to piemeklētu, vislabāk konsultēties ar stilistu un rast labāko risinājumu, ņemot vērā sejas formu un matu tipu. Gadiem ejot, mati bojājas. Saglabājot tos garus, neretu tieši akcentējam to, ka tie ir bojāti. Ja mati ir novājināti un daudz izkrīt, īsāks griezums var būt risinājums. Arī tad, ja visu dzīvi tev bijuši gari mati, iespējams, pienācis laiks kaut ko pamainīt. Pārliecinies, lai tavs matu griezums būtu stilīgs, lai nebūtu garlaicīgs – par to visu tevi konsultēs speciālists. Nebaidies eksperimentēt un nesatraucies – eksperimentēt nenozīmē, piemēram, pēkšņi nogriezt zēngalviņu – visu ir iespējams darīt pakāpeniski. Izvēloties matu garumu, noteikti jāņem vērā arī vecums, nodarbošanās u.c. ikdienā svarīgi faktori.

 

Tu nekad nemaini savu izskatu

Ir nepieciešams mainīties līdzi laikam. Ja tev jau 10 un vairāk gadu ir viena un tā pati frizūra, padomā vai patiešām tā jūties ērti, skaisti un atbilstoši savam vecumam, paradumiem utt. Nevajag uzreiz kardinālas izmaiņas, taču gadu gadiem būt vienādai – tas nav nedz interesanti, nedz skaisti. Modes tendences nāk un iet – nāk jaunas, atgriežas vecās – līdz ar to ir lielas iespējas pielāgot savas vēlmes modes tendencēm.

 

Uzmanies ar krāsu

Pārāk tumša matu krāsa arī padarīs tevi vecāku. Ja tava ādas krāsa ir gaiša, melna noteikti nebūs piemērotākā krāsa taviem matiem. Atceries arī to, ka vienmēr var lieliski miksēt matu krāsas, piešķirot matiem vēl skaistāku izskatu, kā arī padarot tos pieskaņotākus tavam ādas tonim. Ja tev ir pāri 30 gadiem, neizvēlies arī pārlieku jauneklīgus matu krāsojumus, kā arī izvairies no smalkas matu šķipsnošanas.

 

Celiņš nepareizajā vietā

Nav tā, ka taisns celiņš pa vidu labi izskatās jebkuram. Bet jāuzmanās arī no tā, ka veidots uz sānu, tas nepadara vienu galvas pusi smagnējāku. Tev vajadzētu paeksperimentēt, noteikti piemērots varētu būt ne dzelžaini taisns, bet mazliet nevīžīgs celiņš. Un atceries – vienmēr vari izmēģināt poniju, lielākoties tas pat padarīs tavu izskatu jauneklīgāku.

 

Pārāk daudz kupluma

Ja tu piešķir matiem apjomu, tas ir lieliski un skaisti, taču, ja tu pārcentīsies – tas vairs neizskatīsies glīti. Pārieku kuplinot matus tu ne tikai padarīsi savu izskatu vecāku, bet vēl vairāk bojāsi matus, uzsverot jau esošs bojājumus. Apjomam ir jābūt modernam un elegantam, nevis pārspīlētam un uzkrītošam. Te lieliski palīdz arī apjomu piešķiroši šampūni. Nevajag aizrauties ar pārlieku lielu matu uzkasīšanu, dedzināšanu un lakošanu.

 

Pārlieka taisnošana

Jā, tieši tāpat kā ar pārlieku liela apjoma piešķiršanu matiem, arī neapdomīga, pārspīlēta taisnošana tevi padarīs vecāku, turklāt – izcels visas sejas nepilnības. Te nav runas tikai par kādu pumpu, kas uzmetusies neīstajā vietā un laikā, bet arī par grumbiņām, kas veidojas, tāpat arī – ja neesi apmierināta, piemēram, ar savu degunu, vaigu kauliem, lūpām vai jebkuru citu vietu uz sejas – ar stipri taisnotiem matiem tu šīs problēmzonas izcelsi. Vislabākais variants – izvēlēties vidusceļu starp taisnošanu un apjoma piešķiršanu, “aizņemoties” no abiem mazliet.

 

Nepareizā šampūna izvēle

Jā, it kā vienkārši, bet tomēr arī šampūns iespaido tavu matu izskatu, un var likt tev izskatīties vecākai. Šampūns normāliem matiem – tā nav mūžīgi pareizā izvēle. Tev jāpēta savu matu stāvoklis un pēc tā arī jāvadās – šampūns bojātiem matiem, matu atjaunošanai, pēc matu krāsošanas utt. Izvēle un iespējas ir ļoti plašas. Tāpat – pievērs uzmanību arī piemērotām matu maskām.

 

Rūpējies par matiem pareizi

Bojāti mati vienmēr padarīs tevi vecāku. Rūpējies par matiem – nemazgā tos pārāk bieži, bet arī neļauj tiem pārlieku sataukoties. Laikus apgriez bojātos matu galus un pasargā matus no ārējo faktoru ietekmes – saules, vēja, sala. Kad tu izskaties labi, tu arī jūties labi!

 

Uzmanies ar matu aksesuāriem

Izvēloties aksesuārus matiem, tev noteikti jāņem vērā savs vecums. Ieteicams arī izvēlēties tādus, kas ir līdzīgā tonī kā tavi mati. Pārlieku liels kontrasts nevajadzīgi izcelsies. Protams, nav runa par aksesuāru, ar ko vēlies akcentēt sevi, bet arī šajā gadījumā ir jāpārliecinās, ka tas tiešām iederas.

 

Un atceries – tavam matu sakārtojumam ir jāatbilst tavai dzīvesstilam un raksturam

Iepriekšējais raksts6 produkti, kam noteikti jābūt tavās mājās, vadoties pēc horoskopa zīmes
Nākamais rakstsZelta rudens tumšā puse: kā cīnīties ar stresu