Maiga vaniļas smarža, kas aptver ožas jutekļus, sajaukusies bagātīgā saules krēmīgumā, izklaidīgi sadevusies rokās ar kanēļa austrumnieciskajām notīm. Sulīgas ābolu šķēlītes un kraukšķīgas baltmaizes sveicina tavu mirklīgo mieru. Kā īpašu Dāsnumu visam pa virsu – savas brīnišķās garšas un smaržas lakatu pārklājusi viņa – Šokolāde.

 

Nepieciešams:

  • Āboli (tik daudz, lai bagātīgi nosegtu maizītes)
  • Svaigas baltmaizes šķēlītes (gardi būs arī ar kādu kliju vai gaišo maizīti ar graudiem)
  • 1 ola
  • 5 ēdamkarotes krējuma
  • nedaudz vaniļas cukura
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • kanēlis
  • 20 g šokolādes

Pagatavošana:

Baltmaizes šķēles apsmērē ar sviestu vai margarīnu, sagriež ābolus plānās šķēlītēs. Bļodā sakuļ olu, pievieno krējumu, cukuru, vaniļas cukuru. Uz pannas uzliek cepmo papīru un saliek apsmērētās maizes šķēles, uzliek sagrieztos ābolus, pārlej ar mērci un šauj krāsnī. Cep 180 – 200 grādu temperatūrā, līdz mērce ir sarecējusi, maizītes zeltaini brūnas.

aabolmaiziite222

-Māmiņ, kāpēc ābols nekrīt tālu no ābeles? – jautāja kāds 5 gadīgs mazulis.

– Tāpēc, bērniņ, ka pirmie soļi plašajā pasaulē tiek sperti māmiņas tuvumā.

– Māmiņ, kad izaugšu liels, es vienmēr būšu Tev sasniedzams un tuvumā. Jo Tu man mīļa, vienmēr skolo un lolo. Un nekad nerājies, ja man gadās pakrist. Un vienmēr pagatavo kaut ko garšīgu! Bet šodien – tas Tev…

 

Un mājā virmoja saldas vaniļas un kanēļa smarža, kas bija sajaukusies ar siltu mīļumu…

 

Lai labi garšo!

Iepriekšējais rakstsTava horoskopa ‘dzīvie’ amuleti – augi. Vai zini savējo?
Nākamais rakstsZupu stafete: 7 receptes