Ja cilvēks ienāk karaliskajā ģimenē, ir jārēķinās ar to, ka tiks pievērsta liela uzmanība, meklēti pagātnes “rēgi” un “skeleti skapī”. Ar to nākas aprast arī Meganai Mārklai. Piedāvājam uzzināt vairāk par Saseksas hercogieni Meganu Mārklu.

Pirmdienas, 6. maija, rītā pasauli pāršalca priecīga vēsts: Karaliskais mazulis ir klāt! Harijam un Meganai piedzimis puisēns. Līdz ar skaistajiem jaunumiem, aicinām iepazīt vairāk arī karaliskās ģimenes jaunpienācēju – Meganu Mārklu.

Megana Mārkla dzimusi 1981. gada 4. augustā Losandželosā, Kalifornijā kā Reičela Megana Mārkla, vecāku – Dorijas Roglandas un Tomasa Mārkla ģimenē. Meganas vecāki bija precējušies no 1979. – 1987. gadam. Viņas tēvs bija precējies iepriekš un pirmajā laulībā viņam dzimuši divi bērni, tāpēc Meganai ir pusmāsa Samanta Mārkla un pusbrālis Tomass Mārkls Juniors, taču attiecībās viņi nepavisam nav tuvi.

Dorija ir bijusī sociālā darbiniece un jogas instruktore, kura dzīvo Losandželosā, bet tēvs ir pensionēts TV foto un gaismu direktors, kurš šobrīd dzīvo Meksikā. Tieši kopā ar tēvu Megana spēra pirmos soļus kino lauciņā, jo devās viņam līdzi uz darbu brīdī, kad viņš strādāja pie seriāla “Precējies, ir bērni” filmēšanas. Megana uzauga Holivudā un mācījās privātskolās. Mārkla ir absolvējusi Nortvesternas Universitāti, iegūstot divus maģistra grādus – aktiermākslā un sabiedriskajās attiecībās. Jau tolaik viņa pievērsās dažādiem labdarības projektiem.

 

Aktrises karjera

Meganas pirmā parādīšanās TV ekrānos kā aktrisei bija 2002. gadā, kad viņa filmējās seriāla “General Hospital” epizodē. Vēlāk viņai bija lomas arī seriālos “CSI”, “Without a Trace” un “Castle”, kā arī filmās “Remember Me”, “Get Him to the Greek”, “Horrible Bosses” un “Anti Social”, kas notika vēl 2015. gadā. Megana bija arī “koferu meitene” TV spēlē “Deal or No Deal”, taču viņas pazīstamākā loma bija Reičelas Zeinas atveidošana seriālā “Suits” kopš 2011. gada – no 1. līdz 7. sezonai. Pēdējā epizodā viņas varone seriālā apprecējās, un tā tika rādīta 2018. gada aprīlī – īsi pirms viņa devās pie altāra reālajā dzīvē.

 

Labdarība

Mārkla bija konsultante starptautiskajai labdarības organizācijai “One Young World”. 2014. gada Dublinas samitā viņa uzstājās ar runu par dzimumu līdztiesību un mūsdienu verdzības tēmu. Tajā pašā gadā kopā ar United Service Organizations viņa apmeklēja Afganistānu un Spāniju. Viņa aktīvi iestājas par sieviešu tiesībām un strādājusi arī Apvienoto Nāciju Organizācijas Dzimumu līdztiesības un sieviešu pilnvaru biedrībā kā advokāte. Tāpat viņa iesaistās dažādos sabiedrības procesos, ko atbalsta karaliskā ģimene un pievienojās Harijam, kļūstot par garīgās veselības aizstāvi.

 

Attiecības

Megana bija precējusies ar amerikāņu filmu un televīzijas raidījumu producentu Trevoru Engelsonu (no 2011. – 2013. gadam), ar kuru tikās kopš 2004. gada. 

Pēc izjukušās laulības divus gadus Mārkla tikās ar slavenību šefpavāru Koriju Vitiello, taču 2016. gadā abi izšķīrās, saglabājot draudzīgas attiecības. 2016. gada jūnijā viņa iepazinās ar princi Hariju, kas notika viņu kopīgas draudzenes sarīkotā aklajā randiņā. Tā paša gada oktobrī viņi saprata, ka attiecības kļūst nopietnas un 8. novembrī Keningtonas pils izdeva oficiālu ziņojumu, kurā apstiprināja, ka princis Harijs jau vairākus mēnešus ir attiecībās ar Meganu Mārklu un aicināja respektēt pāra privātumu. 2017. gada 28. novembrī Harijs un Megana paziņoja par savu saderināšanos. 2017. gada 15. decembrī Kensingtonas pils ziņojumā paziņots par izvēlēto kāzu datumu un vietu- Vindzora, 2018. gada 19. maijs. 2018. gada 19. maijā Harijs un Megana apprecējās Svētā Džordža kapelā aptuveni 600 viesu klātbūtnē un kļuva par Saseksas hercogu un hercogieni. 2018. gada 15. oktobrī Kensingtonas pils izdeva oficiālu ziņojumu ka Saseksas hercogiene ir mātes cerībās un to, ka dzemdības plānotas 2019. gada pavasarī. 2019. gada 6. maijs – Megana Mārkla dāvā dzīvību puisītim, kurš ir septītais rindā uz troni. 

 

Daži fakti par Meganu Mārklu

Megana labi pārvalda spāņu valodu. 2002. gadā viņa bija mācībās ASV vēstniecībā Argentīnā un pēc tam semestri mācījās spāņu valodu Madridē. Viņai ir arī pamatzināšanas franču un portugāļi valodās.

Mārkla labi gatavo. Arī karaļnamā viņa lutinājusi ar paštaisītiem gardumiem, īpaši palutinot Keitas un Viljama bērnus. Viņas firmas zīme ir melleņu/meža ogu drumstalkūka un mini šokolādes kūciņas.

Megana ir otra īsākā karaliskās ģimenes pārstāve. Viņa ir 1,70 m gara. Harijs ir 1,85 m, Viljams 1,90 m garš un Keita Midltone 1,75 gara. Par Meganu īsāka ir vien karaliene, kuras augums ir 1,62 m.

Saseksas hercogiene ir liela galda spēļu fane. Viņas iemīļotākā spēle ir “Monopols”, taču filmējoties seriālā “Suits”, viņa ar kolēģiem starplaikos bija iecienījusi spēli “Apples to Apples”. Viņai ļoti patīk likt puzles.

No divu līdz 11 gadu vecumam Megana mācījās “Little Red School House”, kas ir izglītības institūts, ko saviem bērniem izvēlas Holivudas elite. Megana mācījās kopā ar aktrisi Skārletu Johansoni.

Gaļu Megana ēd tikai brīvdienās. Ikdienā viņa ēd kā vegāne – neiekļaujot ēdienkartē gaļu, zivis, olas, pienu, taču nedēļas nogalēs atļauj sev vairāk brīvības un ēd arī produktus, kas ikdienā nav atrodami uz viņas šķīvja.

Pirms pievienošanās karaliskajai ģimenei, Meganai bija savs blogs “The Tig”. Intervijās viņa atklājusi, ka viņa to uztvērusi kā sarunu ar draudzenēm un viņai paticis dalīties savā pieredzē ar citiem.

Viņai ir ļoti skaists rokraksts. Iepriekš Megana arī strādājusi, pielietojot savas kaligrāfiskās prasmes un veidojusi tekstus ielūgumiem u.c.

Dzimtas koku pētnieki tiktāl izsekojuši Meganas senčus, ka atklājies – viņa ir arī ļoti attāla angļu dzejnieka un dramaturga Viljama Šekspīra un britu politiķa Vinstona Čērčila radiniece.

Iepriekšējais rakstsPrincis Harijs izdod ārkārtīgi emocionālu paziņojumu
Nākamais rakstsTavs horoskops veiksmīgai dienai – 8. maijs