Beidzot tiek atklāts ilgi glabātais noslēpums!

Pārtikas mītu ķērājam Grantam Imaharam tika atļauta pieeja McDonalds kartupeļu frī apstrādes rūpnīcā Aidaho, Amerikas Savienotajās Valstīs, lai viņa pati savām acīm redzētu šī populārā našķa pagatavošanas procesu.

 

Sieviete atklāja, ka šis populārā ātro uzkodu tīkla viens no klientu iecienītākajiem gardumiem tiek gatavots no liela izmēra kartupeļu šķirnēm Russet Burbank, Ranger Russet un Shepody, ka pirms tie iegūst mums tik zināmo salmiņu izskatu – vispirms tiek nomizoti un tad blanšēti.

 

Tad kartupeļu nūjiņas tiek iegremdētas mērces vannā, kas sastāv no sekojoša maisījuma: rapšu eļļas, sojas pupiņu eļļas, hidroginētas sojas pupiņu eļļas, dabiskas liellopu gaļas garšvielas, hidrolizētiem kviešiem, hidrolizētas piena, citronskābes un silikona bāzes – dimetilpolisiloksāna.

chips3-e1421921677355

Neraugoties uz diezgan biedējošo nosaukumu, tieši pēdējā šī McDonalds kartupeļu frī sastāvdaļa – dimetilpolisiloksāns pēc Imaharas domām ir pilnīgi nekaitīga un to izmanto tikai drošības apsvērumu dēļ, lai pārtrauktu tauku putošanos vārīšanās laikā un novērstu potenciālos aizdegšanās draudus.

 

Tad uz frī kartupeļiem izsmidzina dabīgo cukura dekstrozi, lai nodrošinātu, ka tie nezaudē savu zeltaino, apetelīgo krāsu un pievieno nātrija skābo pirofosfātu, lai tie nekļūtu pelēcīgi.

 

Pēc tam, kad kartupeļu nūjiņas tiek ceptas speciālā eļļas rezervuārā, tiem tiek pievienots sāls. Tad tos sasaldē un nosūta uz McDonalds restorāniem, kur tos pirms pasniegšanas atkal uzcep.

 

Kā konservantu cepamajai eļļai pievieno tertiary butylhydroquinone.

 

Patērēšanai gatavs šis produkts satur 510 kalorijas, 6 gramus olbaltumvielu, 24 gramus tauku, 67 gramus ogļhidrātu un 290 miligramus nātrija.

 

Ko par to domā tu?

Iepriekšējais raksts3 veidi, kā KRĀSA var palīdzēt tev ZAUDĒT SVARU
Nākamais rakstsHOROSKOPS: tava mīlestības prognoze nedēļas nogalei 23. – 25. janvāris