Pielieto grilu ne vien gaļas pagatavošanai. Izmēģini garšīgu saldo ēdienu, kā galvenā sastāvdaļa ir grilēti banāni.
Nepieciešams:
- 4 stingri, bet nogatavojušies banāni;
- 4 ēdamkarotes šķidra medus;
- 2 tējkarotes kanēļa;
- saldējums pēc tavas izvēles;
- 1 tase konservētu ananāsu gabaliņu;
- 1 tase nedaudz sasmalcinātu valriekstu;
- ptukrējums (vislabāk flakonos nopērkamais, pūšamais);
- kokteiļķīrši vai jebkas cits, ar ko vēlies dekorēt.
Pagatavošana:
Trauciņā samaisi medu ar kanēli, kamēr tie ir pietiekami sajaukušies. Uzkarsē grilu, lai tas ir vidējā siltumā un nedaudz apslaki ogles ar ūdeni. Pārgriez banānus gareniski uz pusēm un saliec uz restēm banānus – ar mizām uz augšu. Grilē tos līdz banānā parādās restes nospiedums – aptuveni 1 – 2 minūtes.
Apgriez banānus ar grieztajām pusēm uz augšu un nosmērē ar medus un kanēļa sajaukumu. Turpini grilēt, kamēr miza sāk atdalīties – aptuveni 3 minūtes.
Noņem banānu mizas, uzliec 2 šķēles uz škīvja, pievieno 2 saldējuma bumbas, ananāsu gabaliņus, pārber ar valriekstiem, uzspied divas putukrējuma puķes un rotā ar ķiršiem vai citiem sevis izēlētajiem dekoriem.
Lai labi garšo!