Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 1. novembra plkst. 6.30 līdz 2. novembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 39 izsaukumus – 14 uz ugunsgrēku dzēšanu, 16 uz glābšanas darbiem, bet deviņi izsaukumi bija maldinājumi.

Vakar no rīta, veicot zemūdens meklēšanas darbus, ugunsdzēsēji glābēji  upē Daugava Rīgā atrada bojāgājušo un izcēla viņu krastā. Šogad no ūdens izcelti 107 miruši cilvēki, bet ugunsgrēkos zaudētas 57 dzīvības.

Plkst. 14.35 VUGD saņēma informāciju, ka divstāvu sociālās aprūpes iestādē Dārza ielā Siguldā no jumta nāk dūmi un nostrādājusi automātiskā ugunsgrēka atklāšanas sistēma. Ugunsdzēsēji glābēji notikuma vietā konstatēja, ka ēkas bēniņos gruzd elektrības vads un akmens vate kopumā 10 m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no ēkas evakuējās 20 cilvēki. Darbs notikuma vietā noslēdzās plkst. 15.49.

Plkst. 14.45 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Lokomotīves ielu Rīgā, kur piecstāvu dzīvojamās mājas otrā stāva dzīvoklī dega sadzīves mantas 15 m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no ēkas evakuējās 13 cilvēki. Pārmeklējot dzīvokli, cilvēki tajā neatradās. Ugunsdzēsēju glābēju darbu notikuma vietā apgrūtināja tas, ka dzīvoklis bija piekrauts ar sadzīves mantām. Ugunsdzēsēji glābēji darbu notikuma vietā noslēdza plkst. 18.14.

Šorīt plkst. 5.20 VUGD saņēma izsaukumu uz Krāslavas novada Ezernieku pagastu, kur trīsstāvu dzīvojamās mājas otrā stāva dzīvoklī dega dīvāns 1,5 m2 platībā. Ugunsgrēkā cieta cilvēks. Plkst. 6.10 ugunsgrēks likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega elektrības vadi, vieglā automašīna, starpstāvu pārsegums un starpsiena, koks, pārvietojamā pirts, garāža, sodrēji dūmvadā, uz plīts bez uzraudzības atstāts ēdiens un mikroautobuss.

Iepriekšējais rakstsVeikalu tīkls “Lidl” izplata daudzu pircēju gaidītu ziņu
Nākamais rakstsBūtiska vēsts t/c “AKROPOLE Alfa” pircējiem